How can we help?

Home > User Guides > Translated Guides > Nederlands > Aspen Beta > Gebruiker > The Similarity Report > Interpreteren van het similariteitsrapport

Interpreteren van het similariteitsrapport

Aspen controleert niet op plagiaat in een werkstuk. In plaats daarvan vergelijkt het programma het werkstuk van een gebruiker met de uitgebreide database. Als er gevallen zijn waarin de schrijfwijze van een gebruiker vergelijkbaar is of overeenkomt met een bron, wordt dit aangegeven in het overzicht van overeenkomsten zodat u het kunt beoordelen.


De database bevat miljarden webpagina's: zowel huidige als gearchiveerde inhoud van het internet, een opslag van werkstukken die studenten in het verleden hebben voorgelegd aan Turnitin en een verzameling documenten, bestaande uit duizenden dagbladen, tijdschriften en publicaties.

Wat geeft de kleur van het overzicht van overeenkomsten aan?

 

De kleur van het overzicht van overeenkomsten, in Mijn bestanden is gebaseerd op de hoeveelheid overeenkomende of soortgelijke tekst die werd ontdekt. Het percentagebereik is 0% tot 100% met de volgende mogelijke overeenstemmingsindexen:

 

Blauw: Geen overeenkomende tekst
Groen: Eén woord tot 24% overeenkomende tekst
Geel: 25-49% overeenkomende tekst
Oranje: 50-74% overeenkomende tekst
Rood: 75-100% overeenkomende tekst

Scenario's van scores van overeenkomsten

 

Een hoge score van overeenkomsten betekent niet altijd dat een geschreven tekst geplagieerd is, net zoals een lage score van overeenkomsten niet altijd aangeeft dat er geen sprake is van plagiaat. Stelt u zich de volgende situatiesvoor:

1

U heeft mogelijk dit werkstuk eerder ingediend. Als u uw naam op datdocument, is het goed mogelijk dat uw naam wordt gemarkeerd uw similariteitsrapport.

2

 U hebt mogelijk meerdere versies van dezelfde werkstuk ingediend bij de privé-opslag van uw organisatie, waardoor uw definitieve versie een score krijgt van 100%.

3

Iemand binnen uw organisatie is erin geslaagd een kopie van uw document te verkrijgen.I Deze persoon dient dit document in bij de privé-opslag van uw organisatie en krijgt een score van overeenkomsten van 25%. U stuurt uw originele document een week later op naar de privé-opslag, maar ontvangt een score van overeenkomsten van 100%.

4

U hebt een kwalitatief onderzoek ingediendbij de privé-opslag van uw organisatie, en uw document bevat een aanzienlijk aantal citaten en een uitgebreide bibliografie. Aangezien uw collega's aan hetzelfde onderzoeksthema werken en ook bestanden hebben ingediend bij de privé-opslag van het organisatie, ontvangt u een score van overeenkomsten van 73%.

 

You must to post a comment.
Last modified
10:59, 9 Aug 2017

Tags

This page has no custom tags.

Classifications

(not set)