How can we help?

Home > User Guides > Translated Guides > Nederlands > Docenten > Turnitin Feedback Studio > Opmerkingstools

Opmerkingstools

De werkbalk Opmerkingen

 

De werkbalk Opmerkingen geeft toegang tot de verschillende opmerkingen die u ergens op de paper van een student kunt plaatsen.

 

Als u ergens in een paper klikt, verschijnt de werkbalk Opmerkingen. Daarin klikt u op het betreffende symbool om een opmerking op de pagina te plaatsen.

 

Inline-opmerkingen

 

Met een inline-opmerking kunt u tekst direct boven op de paper van uw student plaatsen. Kies vanuit de betreffende opmerkingstool het T-symbool en typ uw opmerking. De opmerking wordt automatisch opgeslagen.

 

 

Let op: U kunt een opmerking verplaatsen door erop te klikken en deze naar de gewenste plek te slepen.


Doorgehaalde tekst

 

Als u een stuk tekst markeert, krijgt u de optie om de tekst door te strepen. Kies het S-symbool om de tekst door te halen. Tekst markeren vervangt het gebruik van het T-symbool in de werkbalk Opmerkingen.

 

 

 

Ballonopmerkingen

 

1. U kunt op twee manieren een ballonopmerking plaatsen. U kunt dat doen door rechtstreeks op de pagina te klikken of door een stuk tekst te selecteren.

 

1a. Klik direct op de pagina en selecteer het ballonopmerkingssymbool in de werkbalk Opmerkingen.

 

 

1b. Of selecteer een deel van de tekst en klik op het ballonopmerkingssymbool in de werkbalk Opmerkingen. Daarmee koppelt u de opmerking aan de geselecteerde tekst.

 

 

2. Met ballonopmerkingen kunt u tekst toevoegen, tekst converteren naar koppelingen en eenvoudige opmaak toepassen op uw opmerking.

 

 

 

Een criterium toewijzen aan een ballonopmerking

 

De optie Criterium toewijzen verschijnt alleen bij de opties voor ballonopmerkingen als er een beoordelingsschema is gekoppeld aan de opdracht. Hier leest u hoe u een beoordelingsschema aan een opdracht kunt koppelen.

 

1. Klik op de knop Criterium toewijzenboven het vak van de ballonopmerking om een lijst met criteria weer te geven. Kies een criterium om aan de ballonopmerking te koppelen.

 

 

Een ballonopmerking omzetten naar een QuickMark

 

1. Klik rechtsonder in het vak van de ballonopmerking op Omzetten naar QuickMark.

 

 

2. Geef de QuickMark een naam en koppel deze aan een specifieke set. Klik vervolgens op Opslaanom de omzetting te voltooien.

 

 

Een QuickMark toevoegen aan een paper

 

1. U kunt op twee manieren een QuickMark toevoegen. U kunt dat doen door rechtstreeks op de pagina te klikken of door een stuk tekst te selecteren.

 

1a. Klik direct op de pagina en selecteer het QuickMark-symbool in de werkbalk Opmerkingen.

 

 

1b. Of selecteer een deel van de tekst en klik op het QuickMark-symbool in de werkbalk Opmerkingen. Daarmee koppelt u de QuickMark aan de geselecteerde tekst.

 

 

2. Selecteer een QuickMark-set uit de vervolgkeuzelijst door op de setnaam boven in het QuickMark-vak te klikken. Selecteer vervolgens de QuickMark die u op de paper wilt plaatsen.

 

 

 

 

3. Als u een opmerking naast uw QuickMark wilt plaatsen, klikt u op de QuickMark vanuit de paper van de student, schuift u omlaag in de QuickMark-gegevens en begint u te typen in het vak Opmerking toevoegen. Klik ergens buiten het tekstvak om uw opmerking op te slaan.

 


 

Een QuickMark toevoegen via het zijpaneel

 

U kunt ook QuickMarks plaatsen met behulp van het zijpaneel. Een van de handigste functies waar u toegang toe krijgt door QuickMarks via het zijpaneel toe te voegen, is de mogelijkheid om door alle QuickMarks te zoeken die op dat moment aan het account zijn gekoppeld.

 

1. Open het zijpaneel QuickMark door het QuickMark-symbool in de navigatiebalk te selecteren.

 

 

 

 

2. De huidige QuickMark-set wordt weergegeven in het zijpaneel. U kunt het zoekvak gebruiken om een specifieke QuickMark te zoeken.

 

Let op: Er wordt gezocht naar zowel de naam als de inhoud van de QuickMark

 

3. Zodra u een QuickMark hebt gevonden die u wilt gebruiken in de paper, sleept u deze naar het betreffende deel van de paper.

Samenvatting van feedback

 

Via het zijpaneel Samenvatting van feedbackhebt u toegang tot tekstopmerkingen en gesproken commentaar. Daarmee kunt u algemene feedback op een paper geven. Selecteer in de werkbalk Online beoordelen het feedbacksamenvattingssymbool om het zijpaneel Samenvatting van feedbackte openen.

 

 

 

Gesproken commentaar

 

1. Gesproken commentaar kan maximaal drie minuten lang zijn. Klik op de knop Opnemen (helemaal links) om te beginnen met opnemen. Tijdens het gebruik van de tool voor gesproken commentaar kunt u uw opname stilzetten, stoppen, opslaan of verwijderen.

 

 

Let op: misschien moet u toestemming geven voor het gebruik van de microfoon van uw computer voordat u kunt beginnen met opnemen.

 

Waarschuwing: wanneer u de actieve paper wijzigt of de pagina sluit, wordt deels voltooid gesproken commentaar verwijderd.

 

Tekstopmerking

 

1. U kunt een tekstopmerking plaatsen door naar het zijpaneel Samenvatting van feedback te gaan. Klik simpelweg in het tekstvak dat verschijnt en begin te typen om een tekstopmerking te plaatsen.

 

Let op: uw opmerking wordt automatisch opgeslagen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over de verstreken tijd.

 

 

 

Last modified

Tags

This page has no custom tags.

Classifications

(not set)