How can we help?

Home > User Guides > Translated Guides > Română > Instructorii > Originality Content > Cereri de vizualizare a lucrărilor

Cereri de vizualizare a lucrărilor

Cereri de vizualizare a lucrărilor

Cum pot gestiona o similitudine cu procent de potrivire mare?

 

Dacă o lucrare care a fost depusă la unul dintre cursurile dumneavoastră prezintă un procent de similitudine mare cu o altă lucrare, din interiorul sau din afara instituției, puteți solicita vizualizarea acestei lucrări.

 

Toate drepturile de proprietate intelectuală aparțin studenților atunci când își depun lucrările, Turnitin neavând posibilitatea de a oferi acces imediat la acestea sau de a gestiona direct schimbul de lucrări.

Un rezumat al procesului de cerere de vizualizare a lucrării

 

1. Instituției gazdă i se trimite un e-mail în numele dumneavoastră.

2. Un profesor de la instituția gazdă primește o cerere prin e-mail.

3. Răspunsul profesorului transferă către dumneavoastră lucrarea originală solicitată.

  • În acest moment, comunicarea cu profesorul se desfășoară în afara Turnitin.
    Turnitin acționează numai ca un facilitator între dumneavoastră și instituția deținătoare a lucrării cu care s-au identificat similitudinile.

  • Dacă nu primiți un răspuns, Turnitin nu poate urmări cererea de vizualizare a lucrării.

Efectuarea unei cereri de evaluare a lucrării

 

După identificarea unei lucrări care prezintă o similitudine mare cu alta, puteți face o cerere pentru a vizualiza lucrarea originală selectând-o din Rezumatul similitudinilor.

 

1. Din Căsuța de teme, selectați lucrarea care prezintă similitudini mari cu o alta dând clic pe scorul de similitudine din coloana Similitudine.

 

 

2. Selectați scorul general de similitudine al lucrării din bara de instrumente a produsului Turnitin Feedback Studio.

 

 

3. Se va deschide panoul lateral Rezumat similitudini și se va afișa lista tuturor similitudinilor din lucrări. Selectați similitudinea pe care doriți să o vizualizați.

 

 

4. Va apărea o casetă alături de textul similar pe care l-ați selectat.

 

 

5. Selectați linkul Depus la [instituția gazdă] din partea de sus a similitudinii.

 

 

6. Pentru a continua, selectați butonul Solicitați vizualizarea acestei lucrări, din fereastra sau fila nou deschisă. Aceasta trece în revistă informațiile privind drepturile de proprietate intelectuală a studentului și procesul de cerere de vizualizare a lucrării.

 

 

7. Cerea dumneavoastră va fi trimisă acum profesorului cursului în cadrul căruia a fost identificată similitudinea.

 

Observație: Deși îi încurajăm pe profesori să interacționeze, începând din acest punct, Turnitin nu mai are posibilitatea de a facilita cererile.

 

Observație: deși Turnitin depune eforturi pentru a simplifica la maximum transferul lucrărilor, pot apărea unele probleme cu acest proces. De exemplu, este posibil ca profesorul care primește cererea să utilizeze un client de e-mail care poate fragmenta, suprascrie sau șterge accidental conținutul. După ce a fost creată cererea originală, Turnitin nu are nici un rol privind solicitările lucrărilor cu similitudini.

Am primit o „Cerere de vizualizare a lucrării”. Cum trebuie să procedez?

 

Turnitin permite unui profesor de la altă universitate sau instituție să efectueze o cerere de vizualizare a lucrării prin intermediul unui e-mail care include o scurtă descriere a temei respective (titlul, data depunerii și titlul cursului) după cum a fost depusă inițial. De asemenea, în acest e-mail sunt incluse informații de bază referitoare la lucrarea cu similitudini, cum ar fi numele profesorului care a efectuat cererea și procentul de similitudine cu aceasta.

 

În e-mailul primit este inclusă o versiune completă a lucrării originale în format text simplu, așa cum a fost depusă la cursul dumneavoastră. Pentru a partaja lucrarea originală cu profesorul care a efectuat cererea, este suficient să trimiteți un răspuns către adresa e-mail respectivă și aceasta va fi trimisă profesorului.

 

Observație: Turnitin îi încurajează pe profesori să colaboreze și să lucreze împreună pentru cererile de vizualizare a lucrărilor, însă dumneavoastră nu aveți obligația de a răspunde.

 

 

 

Observație: deși Turnitin depune eforturi pentru a simplifica la maximum transferul lucrărilor, pot apărea unele probleme cu acest proces. De exemplu, este posibil ca profesorul care primește cererea să utilizeze un client de e-mail care poate fragmenta, suprascrie sau șterge accidental conținutul. După ce a fost creată cererea originală, Turnitin nu are nici un rol privind solicitările lucrărilor cu similitudini.

 

Avertisment: este posibil să primiți o cerere de vizualizare a lucrării după mulți ani de la data începerii cursului. Prin urmare, vă recomandăm să verificați politica de confidențialitate a instituției dumneavoastră înainte de a răspunde la e-mail.

Dezvăluirea sursei lucrării

 

Ca o funcție opțională, administratorul contului dumneavoastră poate avea activată opțiunea Dezvăluirea sursei lucrării. Această funcție le permite altor profesori din contul dumneavoastră sau profesorilor din contul părinte al instituției să vizualizeze lucrări depuse la cursurile dumneavoastră fără a mai fi necesară trecerea prin procesul de cerere de vizualizare a lucrării.

 

După selectarea similitudinii în instrumentul de vizualizare a documentelor, se va deschide
o nouă fereastră. Nu este necesar să contactați profesorul temei originale, dar, în schimb, veți primi linkuri pentru a descărca tema respectivă. Aceasta vă va fi furnizată atât în format PDF, cât și în formatul în care a fost depus inițial fișierul.

 

 

 

Last modified

Tags

This page has no custom tags.

Classifications

(not set)