How can we help?

Home > User Guides > Translated Guides > Română > Instructorii > Originality Content > Verificarea similitudinii

Verificarea similitudinii

Rezumat

 

O depunere obișnuită efectuată unei teme din Turnitin generează un Raport de similitudine. Raportul de similitudine reprezintă rezultatul comparației dintre textul depunerii și țintele căutării selectate pentru temă, acestea putând include miliarde de pagini de informații active sau arhivate de pe internet, un depozit de lucrări depus anterior în Turnitin și un depozit de zeci de mii de periodice, jurnale și publicații. Orice similitudine sau text cu similitudine mare descoperit este prezentat în detaliu în Raportul de similitudine, care este disponibil în Căsuța temei.

 

1. Pentru a accesa un Raport de similitudine, trebuie să accesați mai întâi pagina de pornire principală, făcând clic pe fila Toate cursurile din partea de sus a oricărei pagini.

 

 

2. Din pagina de pornire principală, profesorul trebuie să dea clic pe numele cursului pentru a vizualiza portofoliul cursului.

 

 

3. Dacă dați clic pe Vizualizare din coloana Acțiuni, veți fi direcționat la Căsuța temei.
 

 

Rapoarte de similitudine

 

Rapoartele de similitudine oferă un rezumat al similitudinilor sau al textelor cu similitudine mare găsite într-o lucrare depusă. Atunci când un Raport de similitudine este disponibil pentru vizualizare, va apărea o pictogramă în coloana Similitudine din Căsuța de teme. Rapoartele de similitudine a căror generare nu a fost finalizată sunt reprezentate printr-o pictogramă gri în coloana Similitudine. Este posibil ca rapoartele care nu sunt disponibile să nu fi fost generate încă sau setările temei să întârzie generarea raportului.

 

 

Observație: Este posibil ca lucrările suprascrise sau redepuse să nu genereze un nou Raport de similitudine, timp de 24 de ore. Întârzierea este automată și permite generarea corectă a redepunerilor, fără similitudini cu schița anterioară.

 

Culoarea pictogramei raportului arată Indicele de similitudine al lucrării, în funcțiile de cantitatea textului similar sau cu similitudini care a fost descoperit. Procentul este cuprins între 0% și 100%. Indicii de similitudine posibili sunt:

 

  • Albastru - Nu există text cu similitudini

  • Verde - De la un cuvânt la maximum 24% cu similitudini

  • Galben - De la 25% la 49% text cu similitudini

  • Portocaliu - De la 50% la 74% text cu similitudini

  • Roșu - De la 75% la 100% text cu similitudini

Tipurile de fișiere acceptate pentru Rapoartele de similitudine

 

Următoarele tipuri de fișiere pot genera Rapoarte de similitudine:

 

Microsoft Word® (DOC și DOCX), Corel WordPerfect®, HTML, Adobe PostScript®, text simplu (TXT), format text îmbogățit (RTF), Portable Document Format (PDF), Hangul (HWP), Powerpoint (PPT, PPTS, și PPS).

 

Avertisment: Acești indici nu reflectă evaluarea Turnitin în ceea ce privește plagierea sau nu a unei lucrări. Rapoartele de similitudine reprezintă numai un instrument care ajută un profesor să găsească sursele care conțin text similar cu lucrările depuse. Decizia de a considera o lucrare ca fiind plagiată trebuie luată cu grijă, numai după o examinare amănunțită, atât a lucrării depuse, cât și a surselor presupuse similare, conform standardelor cursului și instituției unde a fost depusă lucrarea.

Vizualizarea Rapoartelor de similitudine

 

Raportul de similitudine poate fi vizualizat în patru moduri. Aceste moduri permit utilizatorilor să vizualizeze și să sorteze informațiile conținute în Raportul de similitudine în cele mai bune condiții, conform necesităților. Cele patru moduri de vizualizare a unui Raport de similitudine sunt:

 

  • Rezumatul similitudinilor (afișează împreună cele mai mari similitudini): O listă cu zonele lucrării care prezintă similarități cu informațiile din depozitul Turnitin. Similitudinile sunt colorate conform unor coduri și afișate de la cel mai mare la cel mai mic procent al zonei de cuvinte cu similitudine, pentru depunere. Sunt afișate numai cele mai importante sau cele mai bune similitudini, toate similitudinile subiacente fiind prezentate în Detaliile similitudinilor și în modurile Toate sursele

  • Toate Sursele: Permite unui utilizator să vizualizeze similitudinile dintre o lucrare și o anumită sursă selectată din depozitele Turnitin. Conține o listă completă a tuturor similitudinilor găsite în loc de a afișa cele mai bune similitudini pe aria de similitudini. Această listă este completă, afișând toate similitudinile găsite, inclusiv cele care nu apar în Rezumatul similitudinilor, datorită faptului că se află în aceleași zone sau similare cu alte similitudini mai bune.

  • Defalcare similitudini: Afișează similitudinile care sunt mascate de o sursă importantă. Permite profesorilor să compare instanța similitudinii unei surse subiacente cu instanța similitudinii pentru o sursă importantă.

  • Comparație cu sursa directă: O vizualizare amănunțită care afișează o zonă de similitudine comparată alăturat cu o anumită similitudine din depozitele Turnitin. Nu este disponibilă în toate tipurile de similitudini din depozite.

 

Observație: Dacă sursa textului cu similitudini este o lucrare a unui student din unul dintre cursurile controlate de un utilizator ca profesor, lucrarea poate fi afișată în modul comparație cu sursa directă, cu textul cu similitudini evidențiat. Raportul de similitudine oferă profesorului informații privind originea lucrării cu similitudini. Nu este disponibilă pentru studenții care vizualizează Rapoartele de similitudine.

 

Dacă lucrarea este dintr-un curs controlat de un alt profesor, nu poate fi oferit acces direct la această lucrare. Pentru a vizualiza lucrarea, profesorul trebuie să ceară permisiunea profesorului care este în posesia acesteia, dând clic pe linkul către sursă și utilizând butonul solicitați permisiunea. Turnitin va genera automat o cerere prin e-mail către profesorul care controlează lucrarea. Profesorul poate răspunde printr-un e-mail utilizatorului, dacă cererea este aprobată. Nicio altă lucrare nu este pusă la dispoziție altui utilizator din sistemul Turnitin.

Deschiderea Raportului de similitudine

 

1. Pentru a accesa căsuța temei, dați clic pe fila Toate cursurile, care vă va direcționa la pagina de pornire a profesorului.

 

 

2. Din pagina de pornire a profesorului, dați clic pe titlul cursului din care fac parte temele pe care doriți să le accesați. Veți fi direcționat la pagina de pornire a cursului.

 

3. Din pagina de pornire a cursului, dați clic pe linkul Vizualizare din coloana Acțiuni, lângă tema pe care doriți să o accesați.

 

 

4. În coloana Similitudine există pictograme care indică procentul Indicelui general de similitudine și culoarea corespunzătoare acestuia, reprezentată pe o scară de la albastru la roșu.

 

5. Dați clic pe procentul de similitudine din coloana Similitudine menționată anterior, pentru a deschide Raportul de similitudine într-o fereastră nouă. Dacă nu apare noua fereastră, este posibil să fie necesară adăugarea site-ului turnitin.com la lista de site-uri care pot crea ferestre pop-up în browserul web pe care îl utilizați.

Interpretarea Raportului de similitudine

 

Turnitin nu verifică dacă o parte a unei lucrări este plagiată sau nu. Vom compara lucrările studenților cu baza noastră de date și dacă există cazuri în care lucrarea studentului este similară sau prezintă similitudini cu una dintre sursele noastre, vă vom semnaliza acest lucru în vederea examinării.

 

Este absolut normal ca o temă să fie similară cu unele teme din baza noastră de date. Dacă studentul a utilizat corect citate și referințe, vor exista cazuri în care vom găsi similitudini. Indicele punctajului de similitudine (SSI) nu face decât să vă semnaleze zonele problematice din lucrarea studentului; îl puteți utiliza ca pe un instrument dintr-un proces mai amplu, cu scopul de a determina dacă similitudinea a fost sau nu acceptabilă.

 

De exemplu, este posibil ca studentul dumneavoastră să fi depus anterior o lucrare în Turnitin – dacă depunerea a fost făcută în numele acestuia, este extrem de probabil să vedeți aceasta în Raportul lui de similitudine, exceptând câteva mici similitudini.

 

Un alt exemplu: un student copiază și lipește o bucată de text în lucrare, ca urmare a lipsei de cunoștințe despre subiectul lucrării. Indicele de similitudine va fi de 10%. Se poate face comparația cu un alt student, care are cunoștințe solide despre subiect și știe cum să colecteze informații din diverse surse, pentru a le cita. Indicele de similitudine al acestuia va fi de 12%.

 

Ambii studenți vor apărea cu similitudini în baza noastră de date. Cu toate acestea, unul dintre studenți a copiat direct dintr-un site web, în timp ce studentul celălalt a adăugat corect sursele citate. Vă sugerăm să utilizați Raportul de similitudine drept o indicație referitoare la posibila apariție a unui plagiat și să-l utilizați ca parte a unui proces mai amplu, pentru a stabili dacă aceste similitudini sunt acceptabile sau nu.

 

Last modified

Tags

This page has no custom tags.

Classifications

(not set)