How can we help?

Home > User Guides > Translated Guides > Română > Instructorii > Originality Content > Vizualizarea Raportului de similitudine

Vizualizarea Raportului de similitudine

Scorul de similitudine reprezintă un procent din conținutul lucrării care se potrivește cu bazele de date Turnitin. Nu este o evaluare a faptului că o lucrare include sau nu conținut plagiat. Raportul de similitudine permite instructorilor să găsească ușor similitudini sau text similar în cadrul lucrării depuse.

Vizualizarea similitudinilor  

1. Rezumatul similitudinilor vă oferă detalii privind toate similitudinile care au fost descoperite într-o lucrare. Pentru a vizualiza Rezumatul similitudinilor, dați clic pe scorul de similitudine de culoare roșie din bara de instrumente pentru similitudini. Această acțiune va evidenția toate similitudinile din lucrare.

 

 

2. Toate similitudinile sunt afișate în ordine descrescătoare în panoul lateral Rezumat similitudini.
 

3. Pentru a accesa mai multe detalii privind fiecare similitudine, dați clic pe săgeata din partea dreaptă a fiecărui procent.

 

 

4. În Defalcare similitudini se afișează toate sursele identificate ale fiecărei similitudini. Pentru a vizualiza sursele în cadrul lucrării, dați clic pe orice sursă din Defalcare similitudini.

 

 

5. În lucrare va apărea o casetă cu sursa, în care va afișa textul similar identificat. Pentru a citi integral sursa, dați clic pe pictograma carte din colțul din dreapta sus al casetei. De asemenea, puteți accesa din lucrare această casetă cu sursa, dând clic pe steagul de culoare roșie afla în partea stângă a textului evidențiat.

 

Observație: Dați clic pe săgeata spre stânga sau spre dreapta din caseta cu sursa pentru a vă deplasa între surse.

 


 

6. Textul sursă integral poate fi vizualizat acum în panoul lateral Textul complet al sursei, împreună cu tot textul similar afișat în culoarea roșie.

 

 

Observație: Dați clic pe hyperlinkul sursei, fie din caseta cu sursa, fie din panoul lateral, pentru a accesa site-ul web în care a fost identificată similitudinea.

Vizualizarea surselor

 

În panoul lateral Toate sursele sunt afișate toate sursele, sortate de la cel mai ridicat până la cel mai scăzut. Dați clic pe o sursă pentru a afișa similitudinile din aceasta în cadrul lucrării. Puteți vizualiza acest lucru în bara de navigare din partea de sus a paginii.

 

1. Pentru a vizualiza toate sursele, faceți clic pe pictograma Toate sursele din bara de instrumente pentru similitudini.

 

 

2. Toate sursele sunt afișate în panoul lateral Toate sursele. Va fi afișată o listă a surselor în ordine descrescătoare.

 

 

5. Pentru a vizualiza fiecare similitudine din cadrul sursei selectate, utilizați săgețile de navigare din partea de sus a panoului lateral Toate sursele.

 

Filtrarea cu ajutorul Raportului de similitudine

Efectuarea excluderilor în funcție de tipul textului

 

1. Dați clic pe pictograma Filtru de culoare roșie din bara de instrumente pentru similitudini.

 

 

2. Din panoul lateral Filtre și setări, utilizați casetele de selectare pentru a efectua excluderea bibliografiei și a citatelor din raportul de similitudine.

 

 

3. Dați clic pe Aplicare modificări pentru a confirma această schimbare. Prin această acțiune, raportul de similitudine va fi generat din nou, pentru a include excluderile efectuate de către dumneavoastră.

 

Efectuarea excluderilor în funcție de număr

 

1. Dați clic pe pictograma filtru de culoare roșie din bara de instrumente pentru similitudini.

 

 

2. Din panoul lateral Filtre și setări, utilizați butonul radio și casetele de text pentru a efectua excluderile din raport. Puteți exclude surse cu un număr de cuvinte similare sub o anumită limită sau sub un anumit procent de cuvinte.

 

De exemplu, dacă filtrați după 10 cuvinte, vor fi excluse toate sursele care prezintă un număr cumulat de cuvinte similare cu o lungime sub 10 cuvinte.

 

 

3. Dați clic pe Aplicare modificări pentru a confirma această schimbare. Prin această acțiune, raportul de similitudine va fi generat din nou, pentru a include excluderile efectuate de către dumneavoastră.

 

Evidențierea multicoloră a raportului de similitudine

 

1. Pentru a aplica evidențierea multicoloră raportului de similitudine, dați clic pe pictograma Filtru de culoare roșie din bara de instrumente pentru similitudini.

 

 

2. Din panoul lateral Filtre și setări, utilizați caseta de selectare Evidențiere multicoloră pentru a activa și a dezactiva evidențierea multicoloră în cadrul raportului de similitudine.

 

3. Acum, similitudinile detectate în cadrul lucrării vor fi diferențiate după culoare, precum și ca numere.

 

Generarea unui nou raport de similitudine

 

Dacă vi se pare că în baza noastră de date a fost adăugat conținut (un site web, un articol de cercetare sau chiar lucrarea altui student) care ar putea să afecteze scorul de similitudine al unei lucrări, puteți genera un nou raport de similitudine din panoul Filtre și setări.


 

1. Dați clic pe pictograma Filtru de culoare roșie din bara de instrumente pentru similitudini.

 

 

2. Din panoul lateral Filtre și setări, dați clic pe butonul Raport nou pentru a genera un raport nou.

 

 

3. Dați clic pe OK pentru a genera un raport nou și a omite raportul anterior sau dați clic pe Anulați pentru a abandona.

 

Observație: se recomandă să generați un raport nou numai dacă aveți motive să credeți că în baza de date a fost adăugat conținut nou.

 

 

Excluderea surselor

Excluderea surselor prin Rezumat similitudini

 

1. Pentru a exclude surse din raportul de similitudine folosind panoul lateral Rezultat similitudini, dați clic pe scorul de similitudine numeric de culoare roșie din bara de instrumente pentru similitudini. Dacă stratul de similitudine a fost inactiv, acesta va fi activat acum, evidențiind toate similitudinile din cadrul lucrării.

 

 

2. Toate similitudinile vor fi afișate în panoul lateral Rezumat similitudini.

 

 

3. Pentru a accesa mai multe detalii ale fiecărei similitudini și a exclude surse, dați clic pe săgeata din partea dreaptă a procentului de similitudine corespunzător.

 

 

4. În partea de jos a panoului lateral Defalcare similitudini, dați clic pe butonul Excludere surse.

 

 

5. Utilizați casetele de selectare pentru a alege sursele pe care doriți să le excludeți din raportul de similitudine al lucrării și dați clic pe butonul Excludere de culoare roșie.

 

 

Observație: Dacă dați clic pe butonul Excludere (x), scorul de similitudine va fi recalculat.

 

Excluderea surselor din panoul Toate sursele

 

1. Pentru a exclude surse din raportul de similitudine utilizând panoul lateral Toate sursele, dați clic pe pictograma diagramă din bara de instrumente pentru similitudini. Dacă stratul de similitudine a fost inactiv, acesta va fi activat acum, evidențiind toate similitudinile din cadrul lucrării.

 

 

2. Dați clic pe butonul Excludere surse din partea de jos a panoului lateral Toate sursele.

 

 

3. Utilizați casetele de selectare pentru a alege sursele pe care doriți să le excludeți din raportul de similitudine.

 

 

4. Dați clic pe butonul Excludere (x) de culoare roșie din partea de jos a panoului lateral Toate sursele. Acest buton va afișa numărul de surse pe care ați ales să le excludeți. Alternativ, dați clic pe butonul Revocare pentru a elimina selecția.

 

 

 

Observație: Dacă dați clic pe butonul Excludere (x), scorul de similitudine va fi recalculat.


 

Vizualizarea surselor excluse

 

1. Dați clic pe pictograma Excludere de culoare roșie din bara de instrumente pentru similitudini.

 

 

2.

 

2a. Dacă nu ați exclus nicio sursă din raportul de similitudine, panoul lateral Surse excluse va indica faptul că Pentru acest raport, nu a fost exclusă nicio sursă.

 

 

2b. Dacă ați exclus surse din raportul de similitudine, puteți găsi o listă a surselor excluse în panoul lateral Surse excluse.

 

3.

3a. Pentru a restabili unele dintre sursele excluse, utilizați casetele de selectare pentru a alege sursele adecvate. Pentru a continua, dați clic pe butonul Restabilire.

 

3b. Pentru a restabili toate sursele excluse din listă, dați clic pe butonul Restabiliți tot.

 

Observație: Pentru a vizualiza restabilirile, nu este necesar să actualizați raportul de similitudine.


 

Last modified

Tags

This page has no custom tags.

Classifications

(not set)