How can we help?

Home > User Guides > Translated Guides > Svenska > Administratörer > Snabbstartguide för Administratörer

Snabbstartguide för Administratörer

Introduktion

 

Med denna snabbstart kommer du att kunna hjälpa dina instruktörer att komma igång och börja använda Turnitin. Ett e-postmeddelande med en aktivering har skickats till dig, vilket innehåller din e-postadress som användare samt ett användarlösenord. Den innehåller också ett konto-ID och ett registreringsnyckel.
 
Dina instruktörer kommer INTE att behöva denna information. Dina instruktörer behöver bara tillgång till konto-ID och registreringsnyckel. Om du mottagit e-postmeddelandet med en aktivering, var god vidarebefordra ej denna information till dina instruktörer, eftersom denna innehåller dina personliga inloggningsuppgifter. Skicka istället konto-ID och registreringsnyckel dina instruktörer i ett nytt e-postmeddelande. Du bör också inkludera länken till vår snabbstart för instruktörer:
 
https://guides.turnitin.com/Translations/Svenska/Snabbstartguide_för_Instruktörer
 
Om du inte har ditt konto-ID och registreringsnyckel, kommer stegen i den här snabbstarten att hjälpa dig lokalisera denna information inom ditt konto.

Steg 1 - Logga In

 

För att logga in på Turnitin, gå till www.turnitin.com och välj ditt språk i rullgardinsmenyn.

 

Klicka på knappen "Logga in". Ange din e-postadress och ditt användarlösenord och klicka sedan på "Logga in".

 

Tänk på att använda den e-postadress och det lösenord som du angav vid registreringen. Om du har glömt ditt lösenord kan du återställa det genom att klicka på länken "Hämta lösenord" bredvid knappen "Logga in".

Steg 2 - Kontoinformation

 

När du loggat in kommer du att se namnet på din institution. Ditt konto-ID är numret till vänster om institutionens namn. För att visa ditt registreringsnyckel, klicka på knappen Redigera bredvid ditt konto.

 

Sidan Ändra Konto visar det registreringsnyckel för ditt konto.

 

Du bör distribuera ditt konto-ID samt anslutande registreringsnyckel till dina instruktörer. Se till att även inkludera länken till vår snabbstart för instruktörer:

 

https://guides.turnitin.com/Translations/Svenska/Snabbstartguide_för_Instruktörer

 

Detta är allt som dina instruktörer behöver för att komma igång med Turnitin.

 

Du kan återvända till din administratörhemsida genom att klicka på fliken Konto.

Steg 3 - Lägga till Instruktörer Manuellt

 

Du kan även lägga till instruktörer manuellt till ditt konto. För att lägga till en instruktör, klicka på fliken Instruktör på din administratörhemsida.

 

Din instruktörslista visar de instruktörer som är anslutna till ditt konto. Om ingen har anslutits till ditt konto kommer endast ditt namn att visas. För att lägga till en instruktör, klicka på knappen "Lägg till Instruktör".

 

Ange namn och e-postadress till den instruktör som du vill lägga till, och klicka "Lämna in".

 

Instruktören kommer att dyka upp på din instruktörslista.

Steg 4 - Att Lämna in en Uppsats

 

Om du vill lämna in uppsatser till Turnitin måste du ändra din användartyp till Instruktör. Det kan du göra genom att gå till rullgardinsmenyn för användartyper, och klicka på Instruktör. Denna meny hittar du högst upp på varje sida inom ditt konto.

 

Som instruktör har du möjlighet att skapa klasser, lämna in uppsatser och visa Originalitetsrapporter. För att visa de steg som behövs för att fortsätta hänvisar vi dig till vår Snabbstart för Instruktörer. Du kan gå vidare till steg 3 i Snabbstarten eftersom du redan har en profil och inte behöver ansluta dig till ditt eget konto.

You must to post a comment.
Last modified

Tags

Classifications

(not set)