How can we help?

Home > Privacy and Security > Confidențialitatea și securitatea

Confidențialitatea și securitatea

Table of contents
  1. Meltdown și Spectre
  2. Angajamentul de confidențialitate
  3. Politica de confidențialitate
    1. De ce colectăm date cu caracter personal
    2. Protecția datelor
    3. Conformitatea în mai multe jurisdicții
    4. Aspectele cele mai importante
    5. 1. Conformitatea
    6. 2. Datele cu caracter personal
    7. 3. Tehnologiile de urmărire
    8. 4. Alegerea
    9. 5. Transferul la terțe părți
    10. 6. Securitatea
    11. 7. Integritatea datelor
    12. 8. Modificările aduse acestei politici
    13. 9. Notificările
  4. Termenii serviciului
    1. Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR)
  5. Conformitatea privind protecția datelor în UE
    1. Conformitatea în prezent
    2. Modificările existente
    3. Cronologia protecției datelor în UE
    4. Diferențele principale în reglementările privind protecția datelor
    5. Resurse suplimentare
  6. Protecția dreptului de autor
  7. Întrebări frecvente legate de aspectele juridice
    1. Compliance today
    2. Upcoming changes
    3. EU data protection timeline
    4. Key differences in data protection rules
    5. Additional Resources
  8. Protecția dreptului de autor
  9. Întrebări frecvente legate de aspectele juridice
    1. Cum îmi protejează compania Turnitin confidențialitatea?
    2. Cine deține lucrările studenților odată ce au fost depuse la Turnitin?
    3. Compania Turnitin arhivează lucrările studenților?
    4. Cum respectă compania Turnitin reglementările privind confidențialitatea din diferite țări?
    5. Sunt obligat să respect contractul Turnitin prin clic? Și în cazul în care sunt minor?
    6. Un profesor mă poate obliga să îmi depun lucrarea la Turnitin dacă urmez o școală privată? O școală publică?
    7. Compania Turnitin partajează informații cu serviciile terță parte?
    8. Turnitin respectă lega FERPA (Legea privind drepturile familiei la educație și protecția confidențialității)?
    9. Turnitin respectă legea COPPA (Legea privind protecția confidențialității online a copiilor)?
    10. Dacă am îndoieli legate de confidențialitate, cu cine pot lua legătura de la Turnitin?

Turnitin vă respectă confidențialitatea și vă protejează datele cu caracter personal. Ne străduim să asigurăm niveluri de securitate extrem de ridicate folosind măsuri tehnice și organizaționale adecvate, descrise mai jos. Turnitin respectă standardele de securitate relevante ale S.U.A., UE și Elveția. Politica de confidențialitate de mai jos este revizuită în mod regulat pentru a fi adaptată modificărilor din legislația globală. În această politică, „datele cu caracter personal” au semnificația atribuită în definiția „datelor cu caracter personal” din Regulamentul general privind protecția datelor (Regulamentul (UE) 2016/679) (GDPR).

 

Turnitin respectă standardele de securitate ale S.U.A., UE și Elveția.

 

Angajamentul de confidențialitate Politica de confidențialitate | Termenii serviciului | Conformitatea privind protecția datelor în UE | Copyright Protection | Întrebări frecvente legate de aspectele juridice

 


Meltdown și Spectre

 

Compania Turnitin cunoaște datele referitoare la „Meltdown” (CVE-2017-5754) și „Spectre” (CVE-2017-5753 și CVE-2017-5715) – vulnerabilitățile de securitate ale procesoarelor, descoperite recent. Aceste vulnerabilități există în cele mai obișnuite procesoare utilizate în aproape toate dispozitivele hardware moderne.

 

Turnitin a stabilit deja proceduri de securitate care sunt respectate regulat; nu s-au detectat utilizări în sistemele noastre interne care să folosească aceste vulnerabilități. În acest moment, echipa noastră de securitate nu a descoperit niciun impact asupra aplicațiilor clienților noștri. Echipa de securitate a început deja procesul de identificare a corecțiilor necesare și de aplicare a acestora conform recomandărilor fiecărui furnizor. Verificăm în continuare mediul nostru pentru a depista aceste vulnerabilități și orice alte vulnerabilități sau amenințări.

Recomandăm ca toți clienții să își actualizeze sistemele cu corecțiile furnizate de hardware, de sistemul de operare și de furnizorii de aplicații imediat ce acestea sunt disponibile.

 

Imediat ce corecțiile suplimentare sunt primite de la furnizori, compania Turnitin le va testa și le va implementa acolo unde este necesar într-un interval de timp rezonabil.

 


Angajamentul de confidențialitate

 

Politica de confidențialitate de mai jos prezintă tipul de date cu caracter personal pe care le colectăm (și modul în care o facem), ce facem cu aceste date și modul în care protejăm toate datele cu caracter personal pe care le furnizați. Protecția datelor cu caracter personal reprezintă o prioritate esențială pentru noi.

 

  • Luăm toate măsurile pentru transparență și pentru utilizarea tehnologiei în mod responsabil, indiferent de modificările ce apar ca urmare a progreselor rapide înregistrate în lumea noastră digitală;
  • Ne străduim să creăm noi posibilități în învățământ și totodată ne menținem la cele mai înalte standarde etice. Ne străduim să adoptăm cele mai stricte practici legate de confidențialitate, astfel încât să merităm încrederea pe care ne-o acordați; și
  • Deoarece liniștea dumneavoastră este importantă pentru noi, vă protejăm datele cu caracter personal cu cea mai mare grijă. Le folosim doar pentru temeiuri legale.

 

 

Înapoi sus


Politica de confidențialitate

 

Ultima actualizare: 24 aprilie 2018

 

Această Politică de confidențialitate este valabilă pentru toate companiile și grupurile de companii din cadrul Turnitin. Această politică descrie modul în care Turnitin colectează, utilizează, distribuie și protejează datele cu caracter personal pe care le furnizați. Descrie, de asemenea, opțiunile pe care le aveți privind utilizarea, accesul și modificările aduse datelor dumneavoastră cu caracter personal. Datele colectate prin intermediul serviciului nostru vor fi utilizate numai pentru furnizarea serviciului pentru care dumneavoastră (Clientul) ați implicat compania Turnitin. Dacă și când o companie terță parte furnizează un serviciu corelat pentru a ajuta serviciul nostru, cum ar fi serviciul de traducere, ne asigurăm că, atunci când datele cu caracter personal sunt prelucrate de respectivele companii, le solicităm să respecte standardele noastre de securitate și cele din legislația în vigoare care se aplică periodic.

De ce colectăm date cu caracter personal

 

Când creați un cont la noi sau când compania Turnitin procesează lucrările studenților, procesăm datele cu caracter personal (cum ar fi numele, adresa de e-mail, funcția și școala) astfel încât să putem să administrăm corect contul dvs. și să vă furnizăm cel mai bun serviciu pentru clienți. Toate datele cu caracter personal pe care le procesăm sunt legate direct de un anumit scop, cum ar fi solicitarea accesului la baza noastră de date de materiale academice sau solicitarea de conținut web (adică, buletine informative, studii de caz, videoclipuri etc.).

 

În orice moment, puteți accesa, actualiza, modifica sau șterge orice date cu caracter personal conectându-vă la cont și făcând clic pe „Informații utilizator” sau contactând Serviciul de asistență pentru clienți. Pentru detalii suplimentare despre modul în care vă protejăm informațiile personal-identificabile, consultați Politica noastră de confidențialitate.

Protecția datelor

 

Ne străduim să vă păstrăm întotdeauna datele cu caracter personal în siguranță. În funcție de soluția utilizată de către Turnitin, atât în Europa, cât și în Statele Unite ale Americii, datele cu caracter personal sunt în mod normal procesate folosind măsuri de siguranță tehnice și organizatorice puternice proiectate pentru a proteja astfel de date. Sunt necesare parole pentru accesarea datelor cu caracter personal; prin urmare rețineți că trebuie să vă păstrați parola confidențială. Chiar și cu cele mai bune sisteme de securitate, este imposibil să garantăm protecția 100% împotriva hackerilor și a terțelor părți neautorizate care colectează informațiile furnizate prin intermediul rețelelor publice.

 

Atunci când o lucrare este depusă la Turnitin, aceasta este comparată cu o vastă bază de date particulară securizată de materiale sursă sub licență, incluzând milioane de ziare, jurnale academice, cărți și pagini web. Turnitin păstrează și un depozit separat de lucrări ale studenților. Fiecare instituție (la alegerea administratorului școlii) poate hotărî dacă include sau nu lucrările studenților în depozit și dacă oferă sau nu studenților posibilitatea de a le retrage. La solicitarea administratorului unei școli, putem elimina lucrările studenților din depozitul standard.

Conformitatea în mai multe jurisdicții

 

Fiind o companie globală, o sferă a dezbaterilor și a dezvoltării continue o reprezintă mecanismele proiectate să monitorizeze transferurile de date în afara granițelor. De exemplu, cadrul Safe Harbor a fost desființat ca și cadru juridic global, iar în locul său a fost creat noul cadru Scut de confidențialitate UE – S.U.A. și UE – Elveția. Turnitin ia toate măsurile pentru a trece peste toate evaluările și certificările necesare în vederea respectării noilor reguli și cerințe, indiferent de complexitatea acestora. Am trecut recent printr-un audit extern pentru a ne asigura că utilizăm cele mai bune practici pentru confidențialitatea și protecția datelor și că îndeplinim nevoile în continuă dezvoltare ale clienților noștri.

Aspectele cele mai importante

 

Obiectivul nostru este acela de a fi unul dintre partenerii dumneavoastră de încredere pe măsură ce creați un cadru modern pentru învățare. Dorim să responsabilizăm educatorii și să inspirăm studenții prin menținerea integrității academice și îmbunătățirea procesului de învățare. Vă garantăm că îngrijorările dumneavoastră sunt și ale noastre și vom face tot ce ne stă în putere să respectăm și să vă protejăm datele cu caracter personal și politicile de confidențialitate.

1. Conformitatea

 

Compania Turnitin deservește o comunitate globală de educatori și studenți, ale căror puncte de vedere legate de confidențialitatea datelor pot diferi în mod semnificativ. Nu numai că Turnitin ține cont de toate opiniile și respectă cu atenție legile privind confidențialitatea datelor din fiecare țară în care ne desfășurăm activitatea, ci și optăm pentru cele mai înalte standarde și dorim să fim lideri în domeniu. Produsele și serviciile noastre, precum și politicile noastre de confidențialitate, sunt verificate și inspectate în mod regulat atât de angajați, cât și de consultanți externi pentru a ne asigura că îndeplinim și chiar depășim acolo unde este posibil așteptările și cerințele legate de confidențialitate. Turnitin trece prin evaluări periodice ale conformității pentru a verifica dacă această Politică de confidențialitate este precisă, cuprinzătoare, afișată la vedere, legală, completă, implementată și accesibilă. Orice angajat care încalcă această Politică de confidențialitate va fi supus măsurilor disciplinare.

 

Scutul de confidențialitate UE – S.U.A. și Elveția – S.U.A.

 

Turnitin a confirmat respectarea cadrelor Scutului de confidențialitate UE – S.U.A. și Elveția – S.U.A. Ne obligăm să procesăm toate datele cu caracter personal primite de la cetățenii din UE în conformitate cu cadrul Scut de confidențialitate în vigoare. Pentru a afla mai multe despre cadrele Scut de confidențialitate și pentru a vedea certificatul nostru, consultați site-ul web Scut de confidențialitate. Accesați: www.privacyshield.gov

 

Conform cadrului Scit de confidențialitate, compania Turnitin este responsabilă pentru procesarea datelor cu caracter personal pe care le primește, în conformitate cu fiecare cadru Scut de confidențialitate, precum și pentru transferurile către o terță parte care acționează în numele său. Turnitin respectă principiile cadrului Scut de confidențialitate pentru toate transferurile viitoare ale datelor cu caracter personal din ZEE, inclusiv prevederile privind responsabilitatea transferurilor viitoare.

 

În ceea ce privește datele cu caracter personal primite sau transferate conform cadrului Scut de confidențialitate, Turnitin respectă punerea în aplicare a reglementărilor Comisiei Federale pentru Comerț din S.U.A. (pentru probleme legate de cadrul Scut de confidențialitate). În situațiile în care autoritățile publice emit solicitări legale pentru informații, cum ar fi pentru a îndeplini cerințele pentru securitatea națională sau de punere în aplicare a legilor, este posibil să i se solicite companiei Turnitin să dezvăluie date cu caracter personal. Dacă aveți o problemă legată de confidențialitate sau de utilizarea datelor pe care nu am soluționat-o în mod satisfăcător, luați legătura (gratuit) cu furnizorul nostru terță parte pentru soluționarea litigiilor din S.U.A. la adresa https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

 

Clauzele contractuale model

 

Acolo unde este necesar, pentru transferuri de date în afara ZEE, utilizăm Clauzele contractuale standard din Directiva UE 95/46/CE, care îndeplinesc cerințele privind mecanismul potrivit ale tuturor statelor membre UE, inclusiv Germania, Elveția și Austria. În fiecare caz, dezvoltăm măsurile tehnice și organizatorice adecvate pentru protecția datelor cu caracter personal.

 

Legislația în continuă dezvoltare

 

Datorită caracterului mereu schimbător al legislației privind confidențalitatea datelor, ne rezervăm dreptul de a face modificări legale după cum este necesar și vă recomandăm să verificați periodic această Politică de confidențialitate pentru a vedea dacă sunt elemente sau modificări noi. Căutăm în mod constant moduri de a realiza o protecție sporită.

2. Datele cu caracter personal

 

Deoarece oferim servicii de educație, suntem susținători vocali pentru protejarea datelor și a confidențialității studenților și dorim să ne asigurăm că părinții, educatorii și școlile știu acest lucru; de aceea, am dezvoltat Angajamentul de confidențialitate pentru studenți, susținut de grupul Future of Privacy Forum (FPF) și de asociația Software & Information Industry Association (SIIA). Participăm la programul de certificare a confidențialității TRUSTe.

 

seal.png Student-Privacy-Pledge-Sig_logo.png privacy-shield-framework-logo.png

Datele pe care le colectăm

 

Când administratorul sau profesorul unei instituții creează un cont la noi, le solicităm datele cu caracter personal, cum ar fi numele, adresa de e-mail, numărul de telefon și funcția, astfel încât să putem să administrăm corect contul și să le furnizăm cel mai bun serviciu pentru clienți.

 

Tipul de informații pe care le solicităm sunt pentru un anumit scop, și anume:

 

  • Pentru a verifica identitatea și legătura dumneavoastră cu o anumită instituție sau companie în vederea stabilirii eligibilității de utilizare a serviciilor noastre sau a aplicației noastre mobile „Turnitin Feedback Studio”;
  • Pentru a descărca materiale de pe site-ul nostru web, cum ar fi demonstrații, cărți albe sau webcasturi;
  • Pentru a confirma încărcările reușite de texte;
  • Pentru a trimite mesaje importante despre serviciul nostru, cum ar fi orice schimbare privind funcționalitatea;
  • Pentru a trimite e-mailuri de sistem, inclusiv informații despre configurarea contului și de recuperare a parolei, precum și confirmări digitale când depuneți documente în Baza de date Turnitin; și
  • Pentru a furniza asistență suplimentară pentru produse și servicii după cum este necesar.

 

Atunci când utilizați serviciile noastre, sunt colectate automat informații despre tipul de dispozitiv pe care îl folosiți și despre versiunea sistemului de operare. Turnitin colectează informații sub îndrumarea clienților săi și nu are o relație directă cu persoanele ale căror date cu caracter personal le procesează. Turnitin colaborează cu clienții săi pentru a-i ajuta să își informeze clienții în legătură cu scopul pentru care datele cu caracter personal sunt colectate.

Dumneavoastră dețineți controlul

 

Vă oferim întotdeauna posibilitatea de a renunța la comunicările prin e-mail, cu excepția
e-mailurilor de sistem, cum ar fi confirmări digitale și informații despre resetarea parolei. În contextul procesării lucrărilor studenților, Turnitin nu are o relație directă cu persoanele ale căror date cu caracter personal le procesează. O persoană care dorește acces sau care dorește să corecteze, să modifice, să rectifice sau să șteargă date, trebuie să își îndrepte solicitarea către instituția care este clientul companiei Turnitin („controlerul de date”). În cazul în care clientul solicită ca Turnitin să șteargă datele, vom răspunde în decurs de 30 de zile calendaristice. Dacă sunteți utilizator individual care are întrebări sau care dorește să facă modificări în datele cu caracter personal, contactați instituția prin intermediul căreia utilizați serviciul nostru.

 

În cazul unei solicitări legale, Turnitin va furniza informații despre toate datele cu caracter personal pe care le procesăm. În orice moment, clienții pot accesa, corecta, schimba complet sau face anonime datele cu caracter personal pe care ni le-ați oferit parcurgând următorii pași:

 

  1. Conectați-vă la cont utilizând numele de utilizator și parola;
  2. Faceți clic pe linkul „Informații utilizator” din bara de navigare pentru a deschide profilul de utilizator și pentru a vedea sau modifica datele cu caracter personal; și
  3. Dacă întâmpinați probleme sau dacă doriți ca noi să facem modificările în locul dumneavoastră, trimiteți-ne un e-mail la adresa tiisupport@turnitin.com. Pentru a accepta o solicitare de modificare, vom avea nevoie de informațiile exacte pe care doriți să le modificați, precum și de un număr suficient de informații pentru a vă putea identifica tipul de comunicare pe care ați primit-o de la noi. Serviciul nostru de asistență pentru clienți vă poate furniza, de asemenea, informații despre faptul dacă deținem sau procesăm în numele unei terțe părți oricare dintre datele dumneavoastră cu caracter personal. Răspundem solicitărilor în decurs de 30 de zile calendaristice.

 

Situațiile excepționale

 

Avem dreptul să dezvăluim datele dumneavoastră cu caracter personal pentru a da curs unei citații, pentru a ne supune unui ordin judecătoresc, unui proces juridic sau unei solicitări guvernamentale similare când legea ne impune acest lucru. În cazul în care compania Turnitin este implicată într-o fuziune, achiziție sau vânzare a tuturor activelor sale sau a unei părți din acestea, veți fi înștiințat prin e-mail și/sau o notificare vizibilă pe site-ul nostru web în legătură cu orice modificare a proprietății, a utilizărilor datelor cu caracter personale și a opțiunilor pe care le aveți legate de acestea. Vom dezvălui datele cu caracter personal unei terțe părți doar cu consimțământul dumneavoastră prealabil.

3. Tehnologiile de urmărire

 

Cookie-urile

 

Turnitin, LLC și partenerii săi utilizează cookie-uri sau tehnologii similare pentru a analiza tendințele, pentru a administra Site-ul, pentru a urmări mișcările utilizatorilor pe Site și pentru a aduna informații demografice despre baza de utilizatori în general.

Turnitin și partenerii săi pot utiliza cookie-uri sau tehnologii similare pentru a analiza tendințele, pentru a administra Site-ul, pentru a urmări mișcările utilizatorilor pe Site și pentru a aduna informații demografice despre baza de utilizatori în general. Nu utilizează cookie-uri pentru crearea de profiluri. Puteți controla dacă modulele cookie sunt permise sau nu prin intermediul browserului. Dacă alegeți să dezactivați cookie-urile, este posibil să limitați utilizarea anumitor caracteristici sau funcții ale site-urilor web sau ale serviciului nostru. Pentru a gestiona Flash Local Shared Objects (LSO), care sunt uneori denumite cookie-uri Flash, faceți clic aici.

 

Caracteristicile și widgeturile pentru rețelele sociale

 

Site-nul nostru web include caracteristici pentru rețelele sociale, cum ar fi butonul „Apreciere” din Facebook, widgetul „Partajare” sau miniprograme interactive care rulează pe site-ul nostru. Aceste caracteristici pot colecta adresa dumneavoastră IP, pot înregistra paginile pe care le vizitați pe site-ul nostru și pot seta un cookie pentru a permite funcției să ruleze corespunzător. Aceste caracteristici și widgeturi sunt uneori găzduite de o terță parte. Interacțiunile dumneavoastră cu aceste caracteristici sunt guvernate de Angajamentul de confidențialitate al companiei care furnizează caracteristica specifică.

 

Anunțurile

 

Nu difuzăm anunțuri pe site-ul nostru. Colaborăm cu o terță parte să ne gestioneze publicitatea pe alte site-uri. Partenerul nostru terță parte poate utiliza tehnologii, cum ar fi cookie-urile, pentru a aduna informații despre activitățile dumneavoastră pe acest site cu scopul de a vă furniza anunțuri publicitare bazate pe activitățile și interesele de navigare. Dacă doriți ca aceste informații să nu fie utilizate în scopul difuzării de anunțuri bazate pe interesele dumneavoastră pe alte site-uri, puteți să renunțați făcând clic aici (sau dacă sunteți în Uniunea Europeană faceți clic aici) Rețineți că această acțiune nu vă dezabonează de la difuzarea de anunțuri. Veți primi în continuare anunțuri generice.

 

Ceea ce se aplică pentru majoritatea site-urilor web, adunăm automat anumite informații și le stocăm în fișiere jurnal. Printre aceste informații se numără adresele de protocol internet (IP), tipul de browser, furnizorul de servicii de internet (ISP), paginile de referință/de ieșire, sistemul de operare, data/marca de timp și/sau date despre secvența de clicuri. Putem combina aceste informații din jurnal colectate automat cu alte informații despre dumneavoastră pe care le colectăm. Facem acest lucru pentru a îmbunătăți serviciile pe care vi le oferim și pentru a îmbunătăți funcționalitatea site-ului.

 

Blogul

 

Site-ul nostru web oferă bloguri accesibile public. Trebuie să știți că orice informație pe care o furnizați în aceste zone poate fi citită, colectată și utilizată de alte persoane care le accesează. Pentru a solicita eliminarea datelor cu caracter personal de pe blogul nostru sau din forumul comunității, trimiteți-ne un e-mail la adresa tiisupport@turnitin.com. În unele cazuri, este posibil să nu putem elimina datele dumneavoastră cu caracter personal, situație în care vă vom informa dacă nu putem să facem acest lucru și motivul pentru care nu putem face acest lucru. De asemenea, puteți posta un comentariu pe blogul nostru utilizând o aplicație terță parte care vă poate solicita să vă înregistrați pentru a posta un comentariu. Nu avem acces la sau control asupra informațiilor postate pe blog. Va trebui să contactați sau să vă conectați la aplicația terță parte dacă doriți ca datele cu caracter personal care au fost postate în secțiunea de comentarii să fie eliminate. Pentru a afla informații despre modul în care aplicația terță parte utilizează informațiile dumneavoastră, examinați politicile sale de confidențialitate.

4. Alegerea

 

Vă oferim întotdeauna posibilitatea de a renunța la comunicările prin e-mail, cu excepția e-mailurilor de sistem, cum ar fi confirmări digitale și informații despre resetarea parolei.

 

  • Aveți posibilitatea de a renunța la a primi comunicări de la noi atunci când vă solicităm prima dată informațiile cu caracter personal;
  • Puteți renunța să primiți alte comunicări accesând pagina noastră cu preferințe de e-mail; și
  • Puteți modifica în orice moment datele cu caracter personal conectându-vă la cont, selectând „Informații utilizator” și efectuând modificările dorite.

 

De asemenea, ne puteți contacta la adresa tiisupport@turnitin.com și ne puteți solicita să efectuăm modificările în numele dumneavoastră, însă pentru a accepta această solicitare, vom avea nevoie de informațiile exacte pe care doriți să le schimbați, precum și de un număr suficient de informații pentru ca să putem identifica tipul de comunicare pe care ați primit-o de la noi. Ori de câte ori ne furnizați date cu caracter personal, stabiliți dacă avem voie sau nu să dezvăluim unei terțe părți astfel de informații într-o formă ce vă poate identifica personal sau dacă le putem utiliza în alt scop decât cel pentru care au fost colectate inițial sau autorizate ulterior.

5. Transferul la terțe părți

 

Turnitin nu vinde terțelor părți datele dumneavoastră cu caracter personal. În afară de scopul pentru care datele cu caracter personal au fost colectate inițial, acestea nu vor fi furnizate unei terțe părți. Dacă transferăm datele cu caracter personal unei terțe părți, vom solicita ca respectiva terță parte să fie de acord cu cerințele de confidențialitate și cu cerințele legale în vigoare. Vom partaja datele dumneavoastră cu caracter personal terțele părți numai în modurile descrise în această Politică de confidențialitate. Dacă nu doriți ca noi să partajăm datele dumneavoastră cu caracter personal acestor companii, contactați-ne trimițându-ne un e-mail la adresa tiisupport@turnitin.com.

 

Turnitin are dreptul să transfere date cu caracter personal companiilor care ne ajută la furnizarea serviciului. Transferurile la alte terțe părți sunt cuprinse în prevederile din această politică privind notificarea și alegerea și în contractele de furnizare a serviciilor încheiate cu clienții noștri.

 

Site-ul nostru web include linkuri către alte site-uri web ale căror practici de confidențialitate ar putea diferi de ale noastre. Dacă trimiteți date cu caracter personal oricăruia dintre site-urile respective, informațiile sunt guvernate de angajamentele lor de respectare a confidențialității.

6. Securitatea

 

Ne străduim să vă păstrăm întotdeauna datele cu caracter personal în siguranță. Datele noastre sunt stocate în UE sau S.U.A. cu măsuri de siguranță fizice, digitale și procedurale puternice pentru a vă proteja datele cu caracter personal, inclusiv utilizarea criptării SSL, a serverelor redundante și a centrelor de date și securitatea perimetrului sofisticat. Verificăm în permanență pentru a descoperi vulnerabilitățile de securitate și facem din corectarea software-ului o prioritate. Sunt necesare parole pentru accesarea datelor cu caracter personal; prin urmare rețineți că trebuie să vă păstrați parola confidențială. Chiar și cu cele mai stricte sisteme de securitate, nimeni nu poate garanta protecția împotriva hackerilor și a terțelor părți neautorizate care colectează informațiile furnizate prin intermediul rețelelor publice.

7. Integritatea datelor

 

Parcurgem toți pașii posibili pentru a ne asigura că datele cu caracter personal din sistemele noastre sunt relevante pentru utilizarea propusă, sunt precise, complete și actuale. Turnitin va păstra datele cu caracter personal pe care le procesăm în numele clienților noștri atâta timp cât este necesar pentru a furniza acestora servicii. Păstrăm informațiile atâta timp cât contul dumneavoastră este activ sau cât este necesar să vă furnizăm servicii. Vom păstra și vom utiliza informațiile după cum este necesar pentru a ne îndeplini obligațiile legale, pentru a soluționa litigiile și pentru a ne pune în aplicare contractele. Puteți înceta în orice moment utilizarea serviciilor. Nu este necesar să informați în mod special compania Turnitin când încetați să utilizați serviciile. În orice moment puteți șterge contul conectându-vă la cont sau trimițându-ne un e-mail la adresa tiisupport@turnitin.com.

 

Baza de date Turnitin include lucrări academice depuse de către studenți și educatori, precum și materiale sursă sub licență provenite de pe internet. Când un profesor dorește să verifice lucrarea unui student pentru plagiat, un motor codificat o compară cu alt conținut din baza de date pentru a determina dacă există potriviri. Software-ul lasă profesorului posibilitatea să decidă în legătură cu proprietatea intelectuală. În situația în care o lucrare indică o potrivire mare cu conținutul depus la altă instituție, profesorii pot hotărî dacă este necesară solicitarea unei examinări a lucrării cu care se potrivește. Această solicitare poate fi acceptată sau refuzată de o instituție. Orice informație despre lucrare trebuie transmisă de la profesor la profesor prin e-mail și, prin urmare, în afara serviciului oferit de Turnitin.

 

Întotdeauna veți păstra în totalitate proprietatea drepturilor de proprietate intelectuală. Compania Turnitin nu are pretenții și nu solicită proprietatea dreptului de autor a niciuneia dintre lucrările depuse la sau prin intermediul serviciului nostru. Proprietatea dumneavoastră rămâne proprietatea DUMNEAVOASTRĂ. Nu utilizăm și nu vom utiliza proprietatea dumneavoastră intelectuală în niciun alt scop decât acela de a livra, de a susține și de a dezvolta serviciile noastre, care sunt create pentru a proteja și îmbunătăți dreptul de autor.

8. Modificările aduse acestei politici

 

Ne rezervăm dreptul de a efectua în orice moment modificări asupra acestei Politici de confidențialitate. Pentru a vă asigura că știți de toate modificările aduse practicilor noastre de confidențialitate, verificați Politica de confidențialitate când utilizați Site-ul. Politica noastră de confidențialitate va specifica data ultimei actualizări. Dacă în orice moment decidem să utilizăm datele cu caracter personal într-un alt mod decât cel menționat în momentul colectării acestora, vă vom înștiința prin e-mail la adresa de e-mail pe care ne-ați furnizat-o. Veți avea posibilitatea de a alege între a ne permite sau nu să utilizăm informațiile într-un alt mod. Dacă alegeți să nu ne permiteți să utilizăm informațiile într-un alt mod, vom utiliza în continuare astfel de informații în conformitate cu Politica de confidențialitate în baza căreia au fost colectate aceste date.

9. Notificările

 

Adresați toate întrebările privind Politica de confidențialitate fie la adresa legal@turnitin.com,
fie la Turnitin, 2101 Webster St, Suite 1800, Oakland, California 94612.

 

CONFORMITATEA PRIVIND PROTECȚIA DATELOR ÎN UE

 

Colaborăm cu clienți din întreaga lume, iar procesarea datele dumneavoastră cu caracter personal conform legii pentru a vă câștiga încrederea reprezintă prioritatea noastră principală. Înțelegem că protecția datelor este esențială pentru a furniza un serviciu bun pentru clienți. La Turnitin, obiectivul nostru este de a opera transparent, cu responsabilitate și consecvent în conformitate cu mediul de reglementare din UE și S.U.A., astfel încât clienții noștri valoroși să se simtă în siguranță și că dețin controlul.

Compania Turnitin este hotărâtă să folosească următoarele practici pentru a vă proteja datele:

 

  • Nu vom vinde niciodată datele dumneavoastră;
  • Nu vom utiliza niciodată datele dumneavoastră pentru anunțuri publicitare/profiluri direcționate;
  • Securizăm datele dumneavoastră cu cele mai bune practici pentru o criptare și o securizare puternică în centre de date certificate SOC2;
  • Respectăm legile locale privind confidențialitatea și colaborăm cu experți juridici pentru a fi în pas cu modificările;
  • Când colectăm date, le utilizăm pentru un anumit scop specificat, pentru a vă îmbunătăți experiența și serviciul pe care vi-l furnizăm;
  • Dacă trebuie să trimitem orice dată către o terță parte, cum ar fi un furnizor de servicii de traducere, solicităm un contract prin care aceasta vă gestionează și securizează datele cu același nivel ridicat de protecție așa cum facem noi; și
  • Respectăm dreptul dumneavoastră de a deține proprietatea și controlul asupra datelor, astfel încât să le puteți modifica, actualiza sau șterge după cum este necesar.

 

 

 

Conformitatea în prezent

 

În prezent, respectăm cele mai stricte legi privind protecția datelor din jurisdicții și examinăm în mod proactiv fiecare aspect al felului în care gestionăm datele și investirea în măsurile operaționale pentru a ne asigura că îndeplinim în continuare cerințele clienților noștri.

 

În prezent, Turnitin utilizează Clauzele contractuale standard privind confidențialitatea și protecția datelor pentru a îndeplini diversele necesități specifice din Uniunea Europeană (UE). Acestea sunt contracte standardizate pentru a certifica faptul că toate datele care sunt transferate în afara UE sunt protejate în mod adecvat. Acest lucru îi împiedică pe clienți să solicite orice autorizație suplimentară pentru utilizarea serviciului nostru.

 

Respectăm în mod constant toate standardele utilizate pentru a ne asigura că datele sunt complet protejate și că putem îndeplini cerințe foarte specifice după cum este necesar. De exemplu, în UE (inclusiv în Germania, Austria și Elveția), respectăm Directiva 95/46/CE pentru a îndeplini cerințele privind protecția datelor. Printre pașii pe care îi parcurgem pentru a păstra integritatea și confidențialitatea datelor cu caracter personal se numără:

 

  • Recomandăm ca instituțiile să înștiințeze studenții că serviciul oferit de Turnitin, în funcție de soluția Turnitin utilizată, implică transferul de date în Statele Unite ale Americii și recomandăm obținerea consimțământului din partea acestora cât mai rapid posibil;
  • Universitățile au libertatea de a inspecta sau verifica oricând serviciile noastre;
  • Toate lucrările studenților și toate datele cu caracter personal asociate sunt întotdeauna criptate și păstrate în siguranță; și
  • Studenții își pot păstra secretă identitatea utilizând un pseudonim și depunând lucrări în formate ce conțin un număr mic de metadate de identificare sau nu conțin deloc astfel de metadate.

 

Regulamentul general privind protecția datelor

 

Regulamentul GDPR are pondere juridică în toate statele membre UE din 25 mai 2018. Directiva privind protecția datelor (Directiva 95/46/CE) a fost înlocuită de Regulamentul GDPR. Deși este un regulament și intră imediat în vigoare în toate statele membre UE, există anumite reglementări în cadrul Regulamentului GDPR pe care statele membre vor putea să le legifereze la nivel național din anumite motive; prin urmare, este posibil ca această politică să se schimbe periodic în conformitate cu această prevedere.

 

Baza legală pentru prelucrarea datelor cu caracter personal

 

Pentru a prelucra astfel de date, Turnitin se bazează în principal pe Articolul 6(1)(e) din Regulamentul GDPR pentru baza legală. În conformitate cu această prevedere din Regulamentul GDPR, Turnitin se bazează pe autoritatea oficială a Controlerului de date (instituția care este clientul companiei Turnitin) de a prelucra datele studentului într-un mod în care verificările împotriva plagiatului să fie efectuate pentru a satisface cerințele instituției conform cărora lucrările studenților le aparțin studenților.

 

Articolul 6(1)(f) din Regulamentul GDPR oferă, de asemenea, companiei Turnitin o bază legală pentru prelucrare. Aceasta este următoarea: prelucrarea unor astfel de date la alegere este în interesul legitim al Controlerului de date.

 

Consimțământul nu este principala bază pentru prelucrare pe care se bazează compania Turnitin. Totuși, Contractul de licență pentru utilizatorul final pe care compania Turnitin îl utilizează cu studenții va fi valabil în continuare drept cea mai bună practică și transparență.

 

Aspectele principale ale Regulamentului GDPR

 

Următoarele sunt câteva dintre aspectele principale ale Regulamentului GDPR:

 

  • Regulamentul GDPR se aplică tuturor datelor cu caracter personal prelucrate;
  • Regulamentul GDPR specifică în mod clar că la prelucrarea datelor cu caracter personal ale cetățenilor din UE, procesatorii de date din afara ZEE (inclusiv din S.U.A.) trebuie să respecte acest Regulament și să prelucreze datele numai din motive juridice;
  • La prelucrarea datelor cu caracter personal, Regulamentul GDPR necesită mult mai multă responsabilitate. Confidențialitatea trebuie introdusă în toate aspectele (servicii, software, sisteme și procese) cu bună știință și în mod implicit;
  • Drepturile persoanelor au fost întărite; și
  • Pentru a exporta date în afara ZEE, vor prevala Clauzele contractuale standard pe care Turnitin le utilizează. Adoptarea Scutului de confidențialitate UE/S.U.A. și Elveția/S.U.A. este o măsură adecvată recunoscută în UE pentru transferul legal al datelor în afara ZEE. Turnitin este certificat conform Scutului de confidențialitate. Accesați: www.privacyshield.gov

 

Pentru informații suplimentare despre Regulamentul GDPR, accesați go.turnitin.com/gdpr

 

Întrebări frecvente legate de aspectele juridice

 

Cum protejează compania Turnitin datele mele cu caracter personal?

 

Turnitin este hotărâtă să protejeze datele cu caracter personal și prin urmare confidențialitatea utilizatorilor săi. Păstrăm niveluri extrem de ridicate ale măsurilor tehnologice și organizatorice adecvate prin utilizarea criptării SSL, a serverelor redundante, a firewallurilor sofisticate, a centrelor de date multiple și a verificărilor de confidențialitate și securitate. Cu un sistem de securitate care nu a fost spart vreodată și un angajament de confidențialitate pentru studenți la cele mai înalte standarde, profesorii și studenții pot utiliza serviciul Turnitin cu un nivel de încredere ce nu poate fi egalat.

 

Cine deține lucrările studenților odată ce au fost depuse la Turnitin?

 

Studenții dețin dreptul de autor asupra lucrărilor depuse la serviciul Turnitin. Contractul de utilizator Turnitin permite companiei Turnitin să utilizeze lucrările ca parte a sistemului de prevenire a plagiatului conform principiilor de utilizare corectă.

 

Compania Turnitin arhivează lucrările studenților?

 

Turnitin arhivează lucrările studenților în mod implicit doar în vederea comparării textelor. Instituțiile pot alege ca lucrările lor să nu fie arhivate în cadrul serviciului.

 

Cum respectă compania Turnitin reglementările privind confidențialitatea din diferite țări?

 

Ca și companie din S.U.A. cu standarde ridicate privind securitatea și confidențialitatea, Turnitin este hotărâtă să respecte multe dintre cerințele privind protecția datelor din alte țări, inclusiv consimțământul informat, drepturile de acces pentru depunerea lucrărilor studenților și măsurile tehnice și organizatorice pentru menținerea integrității și a confidențialității datelor cu caracter personal.

 

Sunt obligat să respect contractul Turnitin prin clic? Și în cazul în care sunt minor?

 

Da. Pentru configurarea unui cont pentru un minor la serviciul Turnitin, este necesar consimțământul părinților sau consimțământul unui tutore, iar contractul este, prin urmare, obligatoriu.

 

Un profesor mă poate obliga să îmi depun lucrarea la Turnitin dacă urmez o școală privată sau o școală publică?

 

Da, în ambele cazuri. Dacă urmați o școală privată, ați fost de acord să respectați politicile școlii.

 

Compania Turnitin partajează informații cu serviciile terță parte?

 

Turnitin integrează servicii terță parte, cum ar fi serviciul oferit de Educational Testing Service și Language Weaver, în care informațiile privind studenții pot fi partajate pentru a furniza o parte din aceste servicii. În timp ce Turnitin transferă informații acolo unde este necesar pentru a furniza serviciul, nicio informație personal identificabilă, cum ar fi numele, adresa de e-mail sau școala, nu este trimisă de Turnitin la serviciile terță parte.

 

Turnitin respectă Regulamentul general privind protecția datelor?

 

Da. Turnitin a trecut un program de conformitate care a început în septembrie 2017. Turnitin a desemnat un Responsabil cu protecția datelor (DPO), care se ocupă cu respectarea Regulamentului GDPR și cu legătura cu Biroul Comisarului pentru informații (ICO) din Regatul Unit care este „Autoritatea de supraveghere” a companiei Turnitin conform Regulamentului GDPR. Toate politicile interne ale Turnitin privind solicitările de acces la subiectul datelor, privind păstrarea datelor, privind notificările legate de încălcarea protecției datelor etc. sunt conforme cu Regulamentul GDPR. Puteți lua legătura cu Responsabilul DPO Turnitin trimițând un e-mail la adresa DPO@turnitin.com.

 

 

 

Turnitin respectă lega FERPA (Legea privind drepturile familiei la educație și protecția confidențialității) din S.U.A.?

 

Da. Serviciul Turnitin respectă și ajută instituțiile să respecte legea FERPA, inclusiv:

 

Turnitin se așteaptă și sugerează ca instituțiile să respecte cerințele de notificare stipulate în legea FERPA privind utilizarea și dezvăluirea informațiilor despre învățământ înregistrate sau nu în registru, astfel încât studenții și părinții să știe că școala are dreptul să implice servicii precum Turnitin; instituțiile au libertatea de a inspecta sau verifica serviciile noastre pentru a se asigura că toate informațiile sunt utilizate numai în scopul ajutării profesorilor. Datele sunt păstrate întotdeauna în siguranță și sunt utilizate numai în scopul ajutării profesorilor în evaluarea unei teme; iar Utilizatorii își pot depune lucrările utilizând un pseudonim și în formate ce conțin puține metadate de identificare, dacă există. Acest lucru reduce posibilitatea noastră de a colecta și de a prelucra datele cu caracter personal.

 

Turnitin respectă legea COPPA (Legea privind protecția confidențialității online a copiilor) din S.U.A.?

 

Da. FTC a menționat în mod special că cerințele legii COPPA nu se aplică site-urilor care au contract cu școlile pentru a oferi programe online în beneficul școlilor și al studenților acestora și care colectează date cu caracter personal numai în acest scop (FTC COPPA FAQ #55.) Aceste servicii nu necesită obținerea în prealabil a consimțământului părinților ușor de verificat înainte de colectarea sau păstrarea datelor cu caracter personal. Serviciile Turnitin, care includ verificări ale originalității și notarea online, sunt oferite ca urmare a contractelor Turnitin încheiate cu inspectoratele școlare, iar Turnitin nu colectează date cu caracter personal în alte scopuri. FTC a menționat că, în astfel de împrejurări, operatori precum Turnitin pot presupune că școala a autorizat colectarea datelor cu caracter personal pe baza consimțământului părinților obținut de școală. Școlile obțin adesea consimțământul părinților prin intermediul Politicilor de utilizare acceptabile pe care le oferă studenților și părinților. În plus, legea COPPA permite de asemenea, dar nu solicită, ca școlile să acționeze ca agenți în numele părinților și să furnizeze consimțământul pentru colectarea online a datelor cu caracter personal ale studenților în contextul școlii (FTC COPPA FAQ #54).

 

Înapoi sus


Termenii serviciului

 

Introducere

 

În calitate de furnizor de servicii de învățământ tehnologice, noi ne bazăm pe date pentru a vă furniza soluții extraordinare care îmbunătățesc învățarea și predarea, iar dumneavoastră vă bazați pe noi pentru a proteja datele respective. Luăm această responsabilitate extrem de în serios și ne obligăm să nu vindem și să nu partajăm niciodată datele cu caracter personal și să le utilizăm numai în scopul pentru care ne-ați dat permisiunea. Protejăm toate datele care ne-au fost date în grijă și ne asigurăm că aveți controlul complet asupra acestora. Politica noastră de confidențialitate oferă detalii legate de modul în care vă protejăm datele și confidențialitatea.

 

Această Politică de utilizare subliniază termenii și condițiile legale care guvernează utilizarea acestui site web și a oricărui alt site furnizat de Turnitin, LLC („Turnitin”). Ne referim la site-urile colective rulate de Turnitin ca „Site”.

 

***Prin utilizarea site-urilor noastre și a serviciilor corelate, sunteți de acord să respectați acești termeni și condiții în limita permisă de lege. Dacă nu sunteți de acord, părăsiți acest site. ***

 

Acești termeni și condiții sunt suplimentari oricărui alt acord pe care îl puteți avea cu Turnitin, inclusiv orice acord care guvernează utilizarea de către dumneavoastră sau de către organizația dumneavoastră a produselor și serviciilor Turnitin (de exemplu, Contractul de înregistrare Turnitin).

 

Dacă există un conflict între acești termeni și condiții și orice alt contract separat, contractul separat va prevala, cu excepția cazului în care se va aplica întotdeauna secțiunea din Regulamentul GDPR din acest document privind problemele legate de datele cu caracter personal.

 

La nivel înalt, vă solicităm să fiți de acord să utilizați site-urile și serviciile noastre în scopul specificat și să nu încălcați legile sau să permiteți altcuiva să utilizeze site-urile noastre pentru activități ilegale (de exemplu, fraudă, spam, calomniere, distribuire de viruși sau orice alt comportament inacceptabil din punct de vedere social).

 

Vă mulțumim!

 

Acordul juridic

 

Prin acceptarea acestor termeni, Turnitin vă garantează o licență neexclusivă pentru utilizarea Site-ului în interes personal și necomercial. Sunteți de acord să NU utilizați Site-ul pentru niciun scop ilegal sau interzis prin acești termeni și condiții.

 

  • Nu aveți dreptul să refaceți codul sursă, să descompuneți, să dezasamblați sau să decompilați orice software sau tehnologie care stă la baza Site-ului sau furnizată prin intermediul acestuia, cu excepția acțiunilor permise de legea în vigoare.
  • Conținutul Site-ului nu poate fi distribuit, modificat, reprodus sau utilizat, în totalitate sau parțial, fără consimțământul scris prealabil al companiei Turnitin. Aveți dreptul să descărcați conținutul de pe Site pe un singur computer, cu condiția să păstrați intacte toate drepturile de autor, mărcile comerciale și alte notificări cu privire la drepturile de proprietate. Este interzisă orice utilizare a acestor materiale pe orice alt site web sau mediu de computere în rețea pentru orice scop.
  • Nu puteți utiliza cadre sau tehnici de realizare a cadrelor pentru a încadra sau anexa orice porțiune a Site-ului fără acordul expres scris din partea Turnitin.

Dacă încălcați oricare dintre acești termeni și condiții, nu veți mai putea utiliza Site-ul.

 

Vă sugerăm să păstrați o copie a acestor termeni și condiții pentru consultări viitoare. Rețineți că putem revizui oricând acești termeni și condiții; este responsabilitatea dumneavoastră să citiți periodic acești Termeni și condiții și să știți că atunci când utilizați Site-ul, sunteți obligați să respectați Termenii și condițiile cele mai recente.

 

Pentru confortul dumneavoastră, v-am pus la dispoziție politicile noastre și termenii noștri în pagina de pornire și în fiecare punct în care vă solicităm informațiile personale.

 

Deținerea dreptului de autor

 

Site-ul este deținut și operat de Turnitin. Toate serviciile, conținutul, datele, informațiile și alte materiale asociate pe sau accesibile în mod direct de pe Site sunt deținute, de asemenea, de Turnitin sau de filialele, afiliații, proprietarii licențelor și/sau distribuitorii săi. Site-ul este protejat de legile în materie de drepturi de autor și marcă comercială din Statele Unite ale Americii și de la nivel internațional. Orice copie a materialului sau a altui conținut furnizat prin intermediul Site-ului trebuie să conțină același drept de autor și alte notificări legate de dreptul de proprietate care apar pe material sau în conținut. Toate drepturile neacordate în mod expres prin acești Termeni și condiții sau orice alte contracte cu Turnitin sunt rezervate de Turnitin și/sau de furnizorii și proprietarii licențelor.

 

Dacă sunteți student care depune o lucrare pentru evaluare legată de un curs pe care îl urmați, trebuie să știți că vă păstrați proprietatea dreptului de autor; conținutul lucrării este utilizat numai în scopul furnizării serviciilor de învățământ.

 

Rețineți că vă protejăm cu foarte mare grijă toate informațiile personal identificabile și orice lucrare depusă spre utilizare prin intermediul Site-ului și/sau al serviciului nostru. (Pentru detalii, citiți Politica noastră de confidențialitate.) Cu excepția datelor respective cu caracter personal, toate comunicările sau materialele de orice fel pe care le trimiteți prin e-mail, le postați sau le transmiteți prin intermediul Site-ului, cum ar fi întrebări, comentarii, sugestii și alte date, vor fi tratate ca neconfidențiale și publice. Ne vom referi la acestea cu termenul de „Comunicări”, pe care Turnitin le poate utiliza, fără redevență, în scopuri comerciale, inclusiv, dar fără a se limita la dezvoltarea și utilizarea produselor.

 

Compania Turnitin are dreptul (dar nu este obligată) să monitorizeze zonele de pe Site în care pot fi puse la dispoziție Comunicările utilizatorului, cum ar fi sălile de chat, avizierele electronice și alte forumuri ale utilizatorilor. Compania Turnitin nu va fi responsabilă, totuși, pentru conținutul niciunei astfel de Comunicări. Compania Turnitin își rezervă dreptul de a elimina, la discreția sa, Comunicările care conțin orice material considerat abuziv, calomniator, obscen sau inadecvat într-un alt mod.

 

Realizarea cadrelor

 

Nu puteți utiliza cadre sau tehnici de realizare a cadrelor pentru a folosi, încadra sau anexa orice porțiune a Site-ului fără acordul expres scris din partea Turnitin.

 

Jurisdicția

 

Acest Site este controlat și operat de Turnitin din birourile sale din California din Statele Unite ale Americii. Nu are nicio pretenție că materialele sunt potrivite pentru a fi utilizate în alte locații. Cei care aleg să acceseze Site-ul din alte locații fac acest lucru din proprie inițiativă și sunt responsabili pentru respectarea legilor locale sau naționale, în cazul și în limita permisă de legile locale sau naționale în vigoare.

 

Orice software de pe acest Site se supune controalelor de export din Statele Unite ale Americii și, posibil, legilor privind importul din jurisdicția dumneavoastră. Niciun software de pe acest Site nu poate fi descărcat sau exportat ori reexportat în alt mod oricărei persoane sau entități din lista de cetățeni special desemnați furnizată de Ministerul de finanțe din S.U.A. sau din tabelul de comenzi de refuzare furnizat de Ministerul de comerț din S.U.A. sau interzise în alt mod de legile privind controlul exportului din Statele Unite ale Americii. Prin descărcarea sau utilizarea în alt mod a Software-ului de pe acest Site în orice fel, confirmați și garantați că nu sunteți pe nicio astfel de listă și nu sunteți într-o locație aflată sub control sau nu sunteți cetățean sau rezident într-o astfel de țară.

 

Orice utilizare a software-ului descărcat de către Guvernul S.U.A., inclusiv orice Instituție de învățământ aflată sub jurisdicția sa sau sub jurisdicția corespunzătoare a Statelor, dar fără limitare la acestea, face obiectul „drepturilor restricționate” conform definiției din FAR 52.227-19(c)(2) sau DFAR 252.227.7013(c)(1) (dacă acestea sunt utilizate într-o agenție din domeniul apărării).

 

Mărcile comerciale

 

Turnitin, LLC și celelalte denumiri ale produselor și/sau serviciilor Turnitin incluse pe Site sunt mărci comerciale și mărci de servicii ale Turnitin. Mărcile comerciale și mărcile de servicii Turnitin nu pot fi utilizate în legătură cu orice produs sau serviciu care nu aparține companiei Turnitin, în orice mod care poate cauza confuzie în rândul clienților sau în orice mod care compromite sau discreditează compania Turnitin.

 

Toate mărcile comerciale, mărcile de servicii și siglele utilizate pe Site aparțin proprietarilor respectivi. Turnitin nu are pretenții asupra mărcilor altor entități, care ar putea apărea pe Site.

 

Licența dumneavoastră pentru noi

 

Cu excepția cazului în care există indicații contrare pe Site, inclusiv Politica noastră de confidențialitate sau în legătură cu unul dintre serviciile noastre, toate comunicările sau materialele de orice natură pe care le trimiteți prin e-mail, le postați sau le transmiteți prin intermediul Site-ului (sunt excluse informațiile personal identificabile ale studenților și orice lucrări depuse pe Site), inclusiv întrebări, comentarii, sugestii și alte date și informații („Comunicările”) vor fi tratate drept neconfidențiale și publice. Acordați companiei Turnitin o licență neexclusivă, fără redevență, perpetuă, internațională și irevocabilă pentru a reproduce, transmite, afișa, dezvălui și utiliza în alt mod Comunicările pe Site sau în alt mod în scopurile noastre de afaceri. Putem utiliza orice idei, concepte, tehnici, cunoștințe practice din Comunicările dumneavoastră în orice scop, inclusiv la dezvoltarea și utilizarea de produse și servicii pe baza Comunicărilor, dar fără limitare la acestea.

 

Comunicările dumneavoastră: Compania Turnitin poate, dar nu este obligată, să monitorizeze sau să evalueze orice zonă a Site-ului în care pot fi puse la dispoziție Comunicări ale utilizatorilor, inclusiv sălile de chat, avizierele electronice și alte forumuri ale utilizatorilor, dar fără limitare la acestea. Totuși, compania Turnitin nu poate fi trasă la răspundere cu privire la conținutul oricăror astfel de Comunicări, chiar dacă aceasta derivă sau nu din legile privind drepturile de autor, defăimarea, confidențialitatea, obscenitatea sau altele. Turnitin își rezervă dreptul de a elimina, la discreția sa exclusivă, Comunicările care conțin orice material considerat abuziv, defăimător, obscen sau inadecvat într-un alt mod.

 

Politica de utilizare acceptabilă

 

Pentru ca toată lumea să poată utiliza Site-ul, Turnitin își rezervă dreptul de a suspenda accesul la Site oricărei persoane care încalcă această politică și următoarele prevederi. Vă rugăm să respectați următoarele:

 

  1. NU restricționați utilizarea Site-ului de către orice alt utilizator.
  2. NU vă implicați în acțiuni ilegale, amenințătoare, abuzive, calomnioase, defăimătoare, pornografice, profanatoare sau ofensatoare în orice alt mod.
  3. NU adoptați și nu încurajați un comportament delicvent, nu atrageți răspunderea civilă și nu încălcați orice lege în orice alt mod.
  4. NU încălcați și nu aduceți atingere drepturilor oricărei terțe părți inclusiv, patente, drepturi de autor, mărci comerciale, confidențialitate sau orice alt drept de proprietate, dar fără limitare la acestea.
  5. NU distribuiți informații care conțin un virus sau o altă componentă dăunătoare.
  6. NU distribuiți informații care conțin indicații de origine sau expuneri ale faptelor false sau care induc în eroare.

 

Compania Turnitin își rezervă dreptul de a dezvălui informații după cum este necesar pentru a satisface orice cerință legală, inclusiv reglementări, solicitări din partea autorităților guvernamentale, ordine judecătorești sau citații. De asemenea, compania Turnitin își rezervă dreptul de a edita sau de a elimina, în totalitate sau parțial, informațiile pe care le consideră inacceptabile, perturbatoare pentru Site sau o încălcare a acestor termeni.

 

Cu alte cuvinte, vă rugăm să îi respectați pe ceilalți. Vă mulțumim.

 

Politica de confidențialitate

 

Respectăm și protejăm toate informațiile personal identificabile. Pentru detalii, citiți Politica noastră de confidențialitate.

 

 

 

Linkurile externe

 

Site-ul conține hyperlinkuri către site-urile web ale unor terțe părți. Aceasta nu înseamnă că Turnitin aprobă sau recomandă site-ul respectiv sau produsele ori resursele terței părți respective, nici nu indică afilierea cu sau garantarea terței părți respective. Compania Turnitin nu își asumă răspunderea pentru niciun fel de software, date sau alte informații disponibile de pe orice site al unei terțe părți. Când vizitați site-ul unei terțe părți, chiar dacă Turnitin face trimitere la acesta, sunteți responsabil pentru respectarea termenilor și condițiilor de utilizare ale respectivei terțe părți. Confirmați că Turnitin nu va fi trasă la răspundere pentru nicio daună sau prejudiciu care decurg din accesarea și utilizarea de către dumneavoastră a oricărui site, software, a oricăror date sau alte informații ale unor terțe părți sau din faptul că vă bazați pe acestea.

 

Corectitudinea și integritatea informațiilor

 

Deși compania Turnitin încearcă de fiecare dată să asigure integritatea și corectitudinea informațiilor de pe Site, nu garantează acuratețea Site-ului. Este posibil ca Site-ul să conțină erori tipografice, informații inexacte sau alte erori, iar adăugările, ștergerile și modificările respective ar putea fi efectuate pe Site de terțe părți. Dacă identificați erori, înștiințați compania Turnitin astfel încât acestea să poată fi corectate. Informațiile incluse pe Site pot fi modificate sau actualizate fără notificare.

 

Nu se acordă garanții

 

SITE-UL ȘI TOATE INFORMAȚIILE ȘI SERVICIILE DISPONIBILE PRIN INTERMEDIUL SITE-ULUI SUNT FURNIZATE „CA ATARE”, CU TOATE ERORILE ȘI „CONFORM DISPONIBILITĂȚII”. Turnitin NU GARANTEAZĂ FAPTUL CĂ SITE-UL VA RESPECTA CERINȚELE DUMNEAVOASTRĂ SAU CĂ ORICE REZULTATE SAU COMPARAȚII GENERATE DE SITE VOR FI COMPLETE SAU PRECISE. Turnitin NU GARANTEAZĂ FAPTUL CĂ ACCESUL LA SITE VA FI NEÎNTRERUPT SAU LIPSIT DE ERORI SAU CĂ DEFECTELE DE PE SITE VOR FI CORECTATE. ÎN CEA MAI MARE MĂSURĂ PERMISĂ DE LEGE, COMPANIA Turnitin EXCLUDE TOATE DECLARAȚIILE ȘI GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, INCLUSIV CELE REFERITOARE LA NEÎNCĂLCAREA DISPOZIȚIILOR LEGALE, LA CONFORMITATEA CU ORICE DECLARAȚIE SAU DESCRIERE, GARANȚIILE DE VANDABILITATE, DE CALITATE A INFORMAȚIILOR, GARANȚIILE PRIVIND DREPTUL DE FOLOSINȚĂ LINIȘTITĂ ȘI GARANȚIILE DE ADECVARE PENTRU UN ANUMIT SCOP, DAR FĂRĂ LIMITARE LA ACESTEA.

 

Limitarea răspunderii

 

Acest Site și serviciile sale sunt furnizate „ca atare”. Turnitin nu garantează că Site-ul va îndeplini toate cerințele sau așteptările dumneavoastră. Este posibil să existe erori sau serviciul să fie întrerupt. În cea mai mare măsură permisă de lege, compania Turnitin exclude toate declarațiile și garanțiile, exprese sau implicite, inclusiv cele referitoare la neîncălcarea dispozițiilor legale, la conformitatea cu orice declarație sau descriere, garanțiile de vandabilitate, de calitate a informațiilor, garanțiile privind dreptul de folosință liniștită și garanțiile de adecvare pentru un anumit scop, dar fără limitare la acestea.

 

IMPORTANT: Nici compania Turnitin și nici proprietarii licențelor sau furnizorii săi nu vor fi responsabili pentru nicio pierdere sau daună în nicio circumstanță ce rezultă din utilizarea acestui Site sau a serviciilor asociate. Aceasta înseamnă că sunteți de acord să vă asumați răspunderea pentru toate daunele sau pierderile rezultate din utilizarea acestui Site sau a serviciilor Turnitin. Această limitare nu se aplică în măsura în care este interzisă de lege.

 

Dacă nu sunteți mulțumit de acest Site sau de serviciile corelate, încetați să îl utilizați. ANUMITE LEGI STATALE NU PERMIT LIMITĂRILE ÎN CAZUL GARANȚIILOR IMPLICITE. DACĂ ACESTE LEGI SE APLICĂ ÎN CAZUL DUMNEAVOASTRĂ, UNELE SAU TOATE PRECIZĂRILE LEGALE, EXCLUDERILE SAU LIMITĂRILE DE MAI SUS AR PUTEA SĂ NU SE APLICE ÎN CAZUL DUMNEAVOASTRĂ ȘI ESTE POSIBIL SĂ AVEȚI DREPTURI SUPLIMENTARE.

 

Despăgubirile

 

Sunteți de acord să despăgubiți și să scutiți compania Turnitin de orice pretenție (inclusiv taxele și costurile avocaților) ce rezultă din (a) utilizarea Site-ului de către dumneavoastră, (b) încălcarea oricărui drept al terțelor părți sau (c) încălcarea oricăreia dintre acești Termeni și condiții. Acceptați să cooperați atât cât este necesar în mod rezonabil în protejarea împotriva oricărei pretenții. Compania Turnitin își rezervă dreptul, pe propria cheltuială, de a-și asuma protecția exclusivă împotriva pretențiilor și controlul oricărei fapte care ar putea genera despăgubiri într-un alt mod conform acestei secțiuni și, în orice caz, acceptați să nu faceți nicio înțelegere privind orice astfel de faptă fără acordul prealabil scris din partea Turnitin.

 

Pretențiile

 

În conformitate cu Legea privind dreptul de autor Digital Millenium Copyright Act (17 U.S.C. 512), compania Turnitin, LLC este înregistrată la United States Copyright Office (Biroul American pentru Drepturi de Autor) ca Furnizor de servicii. Orice notificare privind presupuse încălcări ale drepturilor de autor trebuie trimise Agentului nostru pentru drepturi de autor:

 

Director financiar

Turnitin, LLC

2101 Webster St

Suite 1800

Oakland, California 94612

Telefon: +1 510-764-7600

E-mail: legal@turnitin.com

 

Turnitin respectă și face eforturi să protejeze proprietatea intelectuală a altor persoane și le solicităm utilizatorilor noștri să procedeze la fel. În cazul în care credeți că lucrarea dumneavoastră a fost copiată într-un mod care reprezintă o atingere adusă drepturilor de autor, vă rugăm să furnizați Agentului Turnitin pentru drepturi de autor următoarele informații:

 

  1. O semnătură electronică sau fizică a persoanei autorizate să acționeze în numele titularului drepturilor de autor;
  2. O descriere a lucrării ce face obiectul drepturilor de autor care susțineți că au fost încălcate;
  3. O descriere a locului de pe Site unde se află materialul care susțineți că încalcă drepturile de autor;
  4. Adresa dumneavoastră, numărul de telefon și adresa e-mail;
  5. O declarație din partea dumneavoastră, prin care vă exprimați convingerea de bună credință că utilizarea în cauză nu este autorizată de titularul drepturilor de autor, de agentul acestuia sau prin lege;
  6. O declarație din partea dumneavoastră, dată sub sancțiunea de sperjur, din care să rezulte faptul că informațiile din Notificarea dumneavoastră sunt exacte și că sunteți titularul drepturilor de autor sau sunteți autorizat să acționați în numele titularului drepturilor de autor.

 

Generalități

 

Cu excepția prevederilor menționate mai jos, acești termeni și condiții reprezintă întregul contract încheiat între Turnitin și dumneavoastră (referitor la acest Site și la serviciile Turnitin).

 

Detalii

 

Părțile sunt de acord că toate litigiile, pretențiile sau controversele care rezultă din sau care sunt legate de acești termeni și condiții ce nu sunt rezolvate prin acord reciproc vor fi supuse arbitrajului final și obligatoriu în fața JAMS sau a succesorului său, conform Legii arbitrajului din S.U.A., 9 U.S.C. Sec. 1 et seq. Arbitrajul va avea loc în Alameda County, California, dacă părțile nu consimt altceva în scris. În decurs de paisprezece (14) zile după aceea, arbitrul va lua o hotărâre definitivă, care va fi scrisă, semnată de arbitru și trimisă prin poștă fiecăreia dintre părți și avocatului acestora. Toate deciziile arbitrului vor fi definitive, obligatorii și decisive pentru părți și vor reprezenta singura metodă de soluționare a litigiilor sau a problemelor care fac obiectul arbitrajului conform Legii arbitrajului din S.U.A., 9 U.S.C. Sec. 1 et seq. Arbitrajul va avea loc în Alameda County, California, dacă părțile nu consimt altceva în scris. În decurs de paisprezece (14) zile după aceea, arbitrul va lua o hotărâre definitivă, care va fi scrisă, semnată de arbitru și trimisă prin poștă fiecăreia dintre părți și avocatului acestora. Toate deciziile arbitrului vor fi definitive, obligatorii și decisive pentru părți și vor reprezenta singura metodă de soluționare a litigiilor sau a problemelor care fac obiectul arbitrajului conform prezentului Contract; cu condiția, totuși, ca nimic să nu împiedice părțile să solicite obținerea unei hotărâri judecătorești și/sau a altor măsuri reparatorii echitabile într-o instanță dintr-o jurisdicție competentă. Arbitrul sau o instanță din jurisdicția corespunzătoare poate emite o hotărâre judecătorească de punere în aplicare a sentinței arbitrului. Sentința poate fi pusă în aplicare în urma a unei astfel de decizii în conformitate cu legea în vigoare în orice instanță cu jurisdicție în cauză.

Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR)

 

Această secțiune este valabilă acolo unde se aplică Regulamentul GDPR în prelucrarea de către Turnitin a datelor cu caracter personal ale persoanelor vizate din UE. Referințele la „Articole” sau „Capitole” din această secțiune sunt pentru articolele sau capitolele din Regulamentul GDPR, iar termenii scriși cu litere cursive corespund definițiilor din Regulamentul GDPR. Această secțiune este obligatorie pentru Turnitin.

 

Prin prezentul document, controlerul acordă companiei Turnitin o autorizație scrisă generală pentru implicarea altor procesatori în furnizarea serviciilor. Turnitin va informa controlerul în legătură cu toate modificările intenționate asupra procesatorilor lăsând acestuia dreptul de a obiecta față de astfel de modificări.

 

Sunt valabile următoarele informații:

 

Subiectul prelucrării: Prelucrarea depunerilor (lucrări ale studenților sau academice sau texte publicate propuse) și a datelor cu caracter personal asociate acestora conform scopului descris mai jos.
Durata prelucrării: Durata de stocare a conținutului depunerilor este nelimitată dacă nu se specifică altceva de către controler.
Caracterul prelucrării: Colectarea, stocarea, preluarea, utilizarea (în contextul funcțiilor de potrivire a textului).
Scopul prelucrării: Pentru a permite instituțiilor de învățământ/editorilor să identifice un potențial plagiat în sectoarele de învățământ/de publicare.
Tipul datelor cu caracter personal: Numele de familie, prenumele, adresa de e-mail (pentru școală), ID-ul studentului (dacă este furnizat de controler), conținutul.
Categoriile de persoane vizate: Studenți, administratori de cont, profesori, autori.
Obligațiile controlerului: Controlerul este obligat să își îndeplinească obligațiile generale conform Regulamentului GDPR în special să prelucreze datele cu caracter personal pe care le colectează în conformitate cu Articolele 5 și 6, să respecte Articolele 13, 14, 24, 30 și 32 și să respecte toate drepturile pasibile de acțiune judiciară ale persoanelor vizate.
Drepturile controlerului: Controlerul își poate exercita drepturile împotriva procesatorului conform Regulamentului GDPR, în special în conformitate cu Articolele 28 și 32.

Turnitin, în calitate de procesator, confirmă că:

 

  1. prelucrează datele cu caracter personal numai pe baza instrucțiunilor documentate ale controlerului, inclusiv în ceea ce privește transferurile de date cu caracter personal către o țară terță sau o organizație internațională, cu excepția cazului în care această obligație îi revine procesatorului în temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern care i se aplică; în acest caz; procesatorul notifică această obligație juridică controlerului înainte de prelucrare, cu excepția cazului în care dreptul respectiv interzice o astfel de notificare din motive importante legate de interesul public;

 

  1. se asigură că persoanele autorizate să prelucreze datele cu caracter personal s-au angajat să respecte confidențialitatea sau au o obligație statutară adecvată de confidențialitate;

 

  1. ia toate măsurile necesare conform Articolului 32;

 

  1. respectă condițiile menționate în alineatele 2 și 4 din Articolul 28 privind recrutarea altui procesator și se va asigura că, în cazul implicării altui procesator în furnizarea serviciului, procesatorul respectă aceleași obligații privind protecția datelor în conformitate cu alineatul 3 din Articolul 28;

 

  1. ținând cont de natura prelucrării, oferă asistență controlerului prin măsuri tehnice și organizatorice adecvate, în măsura în care acest lucru este posibil, pentru îndeplinirea obligației controlerului de a răspunde cererilor privind exercitarea de către persoana vizată a drepturilor prevăzute în Capitolul III;

 

  1. ajută controlerul să asigure respectarea obligațiilor prevăzute în Articolele 32 – 36, ținând cont de caracterul prelucrării și de informațiile aflate la dispoziția procesatorului;

 

  1. la alegerea controlerului, șterge sau returnează controlerului toate datele cu caracter personal după încetarea furnizării serviciilor legate de prelucrare și elimină copiile existente, cu excepția cazului în care dreptul Uniunii sau dreptul intern impune stocarea datelor cu caracter personal; și

 

  1. pune la dispoziția controlerului toate informațiile necesare pentru a demonstra respectarea obligațiilor prevăzute în Articolul 28 și permite desfășurarea auditurilor, inclusiv a inspecțiilor, efectuate de controler sau alt auditor mandatat de controler și contribuie la acestea.

 

Dacă aveți întrebări, trimiteți un e-mail la adresa legal@turnitin.com.

 

Conformitatea privind protecția datelor în UE

 

Colaborăm cu clienții din toată lumea, iar încrederea pe care ne-o acordați reprezintă prioritatea noastră principală. Înțelegem că protecția datelor este esențială pentru a furniza un serviciu bun pentru clienți. În cadrul Turnitin, LLC, obiectivul nostru este de a opera transparent și consecvent cu mediul de reglementare din UE, astfel încât dumneavoastră, clientul nostru valoros, să vă simțiți în siguranță și că dețineți controlul.

 

Compania Turnitin, LLC, ce include iThenticate, este hotărâtă să folosească următoarele practici pentru a vă proteja datele:

 

  • Nu vom vinde niciodată datele dumneavoastră.
  • Nu vom utiliza niciodată datele dumneavoastră pentru anunțuri publicitare direcționate.
  • Securizăm datele dumneavoastră cu cele mai bune practici pentru o criptare și o securizare puternică.
  • Respectăm legile locale privind confidențialitatea și colaborăm cu experți juridici pentru a fi în pas cu modificările.
  • Când colectăm date, le utilizăm pentru un anumit scop specificat, pentru a vă îmbunătăți experiența și serviciul pe care vi-l furnizăm.
  • Dacă trebuie să trimitem orice dată către o terță parte, cum ar fi un furnizor de servicii de traducere, solicităm un contract prin care aceasta vă gestionează și securizează datele cu același nivel ridicat de protecție așa cum facem noi.
  • Respectăm dreptul dumneavoastră de a deține proprietatea și controlul asupra datelor, astfel încât să le puteți modifica, actualiza sau șterge după cum este necesar.

Conformitatea în prezent

 

În prezent, respectăm cele mai stricte legi privind protecția datelor din jurisdicții și examinăm în mod proactiv fiecare aspect al felului în care gestionăm datele și investirea în măsurile operaționale pentru a ne asigura că îndeplinim în continuare cerințele clienților noștri în timp ce reglementările privind protecția datelor sunt modificate.

 

În prezent, Turnitin utilizează Clauzele contractuale privind confidențialitatea și protecția datelor pentru a îndeplini diversele necesități specifice din Uniunea Europeană (UE). Acestea sunt contracte standardizate pentru a certifica faptul că toate datele care sunt transferate în afara UE sunt protejate în mod adecvat. Acest lucru îi împiedică pe clienți să solicite orice autorizație suplimentară pentru utilizarea serviciului nostru.

 

Respectăm în mod constant toate standardele utilizate pentru a ne asigura că datele sunt complet protejate și că putem îndeplini cerințe foarte specifice după cum este necesar. De exemplu, în Germania, Austria și Elveția, respectăm Directiva 95/46/CE pentru a îndeplini cerințele privind protecția datelor. Printre pașii pe care îi parcurgem pentru a păstra integritatea și confidențialitatea datelor cu caracter personal se numără:

 

  • Recomandăm ca instituțiile să înștiințeze studenții că serviciul oferit de Turnitin implică transferul de date în Statele Unite ale Americii și recomandăm obținerea consimțământului din partea acestora cât mai rapid posibil.
  • Universitățile au libertatea de a inspecta sau verifica oricând serviciile noastre.
  • Toate lucrările studenților și toate datele cu caracter personal asociate sunt întotdeauna criptate și păstrate în siguranță.
  • Studenții își pot păstra secretă identitatea utilizând un pseudonim și depunând lucrări în formate ce conțin un număr mic de metadate de identificare sau nu conțin deloc astfel de metadate.

Modificările existente

 

Legile din 1995 care au guvernat modul în care sunt protejate datele cu caracter personal în UE au fost create înainte ca smartphone-urile și rețelele sociale să ne domine viețile. În ultimii ani, s-au dus negocieri de unificare și simplificare a legilor și regulamentelor utilizate pentru a determina care sunt obligațiile companiilor în vederea protejării datelor care trec granițele UE.

 

Anul acesta, UE a publicat versiunea finală a Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR) care va intra în vigoare în 2018. Directiva 95/46/CE va fi înlocuită de Regulament (EU) 2016/679.

Cronologia protecției datelor în UE

 

1995: Directiva privind protecția datelor cu caracter personal creează cadrul pentru legile privind protecția datelor cu caracter personal în fiecare dintre statele membre UE.

2000: Decizia Safe Harbor de includere a transferurilor de date în afara UE.

2012: Comisia Europeană propune o versiune preliminară a Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR).

2014: Parlamentul European votează în legătură cu versiunea preliminară a GDPR modificată.

2015: Consiliul European este de acord cu termenii finali ai Regulamentului GDPR. Cadrul Safe Harbor este declarat nul.

2016: Este publicată versiunea finală a Regulamentului GDPR. Scutul de confidențialitate UE – S.U.A. devine noul mecanism pentru transferurile transatlantice de date.

2018: Vor intra în vigoare noile reglementări.

Diferențele principale în reglementările privind protecția datelor

 

Turnitin susține în totalitate și proactiv tranziția către o aplicare simplificată, mai uniformă a legii pentru protecția datelor în Europa și în afara Europei. Trebuie reținute următoarele modificări:

 

  • Directiva din 1995 avea interpretări diferite pentru fiecare stat membru, în timp ce scopul Regulamentului GDPR este acela de a furniza un instrument de reglementare care să funcționeze la nivelul UE. Astfel, ceea ce se așteaptă este că nu va mai fi nevoie de atât de multe variații și că protecția datelor se aplică tuturor statelor membre.
  • Exista o anumită ambiguitate în legătură cu ce ar putea face companiile cu datele cu caracter personal în comparație cu identificatorii anonimi. În general, Germania nu recunoaște datele anonime. Noile reglementări se aplică TUTUROR datelor colectate, intenția fiind aceea de a îngreuna crearea de profiluri pentru persoane.
  • Regulamentul GDPR clarifică faptul că S.U.A. trebuie să respecte regulile UE și să obțină consimțământul valid, acceptat, cu limbaj clar, de utilizare a informațiilor personale.
  • La prelucrarea informațiilor, Regulamentul GDPR necesită mult mai multă responsabilitate. Confidențialitatea trebuie introdusă în toate aspectele (servicii, software, sisteme și procese) cu bună știință și în mod implicit. Se așteaptă ca și posibilitatea de a șterge datele să fie obligatorie.
  • Conform Regulamentului GDPR, autorităților publice și companiilor care depind de prelucrarea informațiilor personale li se va solicita să angajeze un Responsabil cu protecția datelor (DPO) care se va asigura că prelucrările legale a datelor sunt aprobate.
  • Drepturile persoanelor sunt întărite. De exemplu, politicile privind cookie-urile ar trebui să fie acum mult mai clar comunicate și mai evidente.
  • Utilizatorii finali trebuie să fie înștiințați cu privire la încălcările protecției datelor în decurs de 72 de ore. Conform Directivei din 1995, nu există reguli uniforme aplicate în întreaga UE.
  • Pentru a exporta date, vor prevala clauzele standard pe care le utilizează Turnitin. Nu se menționează în mod real cadrul Safe Harbor, dar nimic nu îl interzice. Pentru a îndeplini cerințele specifice legate de confidențialitate, se pot utiliza alte clauze standard.

Protecția dreptului de autor

 

Turnitin este de acord că studenții trebuie să dețină dreptul de autor asupra lucrărilor originale. Una dintre concepțiile greșite este, de regulă, aceea că studenții renunță la drepturile lor de proprietate când își depun lucrările la Turnitin. Pur și simplu nu este adevărat!

 

Studenții care depun lucrări la Turnitin își păstrează dreptul de autor asupra lucrărilor pe care le-au creat. O copie a lucrărilor depuse este păstrată într-o arhivă a bazei de date Turnitin pentru a fi comparate cu viitoarele lucrări depuse – o metodă care ajută la protejarea și întărirea proprietății dreptului de autor.

Judecătorul de la un Tribunal districtual din S.U.A. a decis că arhivarea lucrărilor studenților în vederea evaluării originalității lucrărilor depuse recent constituie o utilizare corectă în conformitate cu Legea privind dreptul de autor din S.U.A., care oferă „un beneficiu public substanțial” și contribuie la protejarea lucrărilor împotriva utilizării de către alte persoane. Citiți rezumatul sentinței.

 

Rezumatul sentinței a fost confirmat în mod unanim de o curte de apeluri din S.U.A. Citiți hotărârea publicată.

 

Înapoi sus


Întrebări frecvente legate de aspectele juridice

 

We work with customers all over the world, and your trust is our top priority. We understand that data protection is essential for good customer service. At Turnitin, LLC, our objective is to operate transparently and consistently with the EU regulatory environment so that you, our valued customers, feel secure and in control.

 

Turnitin, LLC, which includes iThenticate, is fully committed to the following practices to protect your data:

 

  • We will never sell your data.
  • We will never use your data for targeted advertising.
  • We secure your data with strong encryption and security best practices.
  • We respect local privacy laws and work with legal experts to stay abreast of changes.
  • When we collect data, we use it for a specific, stated purpose, to improve your experience and our service to you.
  • If we need to send any of your data to a third party, such as a language translation service provider, we require a contractual agreement that they handle and secure your data with the same high level of protection and care that we deliver.
  • We respect your right to retain ownership and control of your data, so that you can modify, update, or delete it as needed.

Compliance today

 

We currently meet the most stringent data protection laws across jurisdictions and are proactively reviewing every aspect of how we handle data and investing in operational measures to ensure that we continue to meet our customers’ requirements as data protection rules are reformed.

 

Today, Turnitin uses Model Clauses to meet varying, specific needs across the European Union (EU) for data privacy and protection. These are standardized contracts to certify that any data that is transferred out of the EU is duly protected. This prevents our customers from having to request any additional authorization to use our service.

 

We are in good standing with all standards used to ensure that data is fully protected and are able to meet very specific requirements as needed. For example, in Germany, Austria, and Switzerland, we abide by Directive 95/46/EC to meet data protection requirements. The steps we take to maintain the integrity and confidentiality of personal data include:

 

  • We strongly recommend that institutions provide notice to students that the Turnitin service involves data transfer to the United States, and we recommend that consent is obtained from the student as soon as possible.
  • Universities are free to inspect or audit our services any time.
  • All student work and any associated personal information is encrypted and kept secure at all times.
  • Students can keep their identity secret by using a pseudonym and by submitting papers in formats that contain little if any identifying metadata.

Upcoming changes

 

The 1995 laws that have been governing how personal data is protected in the EU were developed before smartphones and social media dominated our lives. For the past several years, negotiations have been underway to unify and simplify the laws and guidelines used to determine what obligations companies have to protect data crossing borders in the EU.

 

This year, the EU released the final version of the General Data Protection Regulation (GDPR), which will go into effect in 2018. Directive 95/46/EC will be replaced by Regulation (EU) 2016/679.

EU data protection timeline

 

1995: The Data Protection Directive creates the framework for personal data protection laws in each of the EU Member States.
2000: Safe Harbor decision to accommodate data transfers outside EU.
2012: The European Commission proposes a draft of the General Data Protection Regulation (GDPR).
2014: The European Parliament votes on amended GDPR draft.
2015: The European Council agrees on the final terms of GDPR. Safe Harbor is declared invalid.
2016: Final GDPR version published. EU-US Privacy Shield becomes the new mechanism for transatlantic data transfers.
2018: New regulations will go into effect.

Key differences in data protection rules

 

Turnitin fully and proactively supports the transition to simplified, more uniform application of the law as it applies to data protection in and outside of Europe. Following are some notable changes:

 

  • The 1995 Directive had different interpretations for each member state, whereas the intent of the GDPR is to provide a regulatory tool that works at the EU level. So, the expectation is that there won’t be as many variations needed, and that data protection applies to all.
  • There used to be ambiguity about what companies could do with personal data vs. anonymous identifiers. Germany doesn’t typically recognize anonymous data. New regulations apply to ALL data collected, with the intent being to make it harder to profile people.
  • The GDPR makes it more clear that the U.S. must play by the EU’s rules and obtain valid, opt-in consent, using clear language, to use personal information.
  • The GDPR requires much more accountability when processing information. Privacy must be embedded into everything (services, software, systems, and processes) by design and by default. The expectation is that the ability to erase data will be mandatory as well.
  • Under the GDPR, public authorities and companies that depend on processing personal information will be required to hire a data protection officer (DPO), who will be responsible for making sure that legal data processes are upheld.
  • Individuals’ rights are being strengthened. For example, cookie policies now should be much more clearly communicated and obvious.
  • End users must be notified of data breaches within 72 hours. Under the 1995 Directive, there are no uniform rules applied across the EU.
  • To export data, model clauses will be favored, which Turnitin uses. There is no real mention of Safe Harbor, but nothing prohibits it. Different model clauses can be used to meet specific privacy requirements.

Protecția dreptului de autor

 

Turnitin este de acord că studenții trebuie să dețină dreptul de autor asupra lucrărilor originale. Una dintre concepțiile greșite este, de regulă, aceea că studenții renunță la drepturile lor de proprietate când își depun lucrările la Turnitin. Pur și simplu nu este adevărat!

 

Studenții care depun lucrări la Turnitin își păstrează dreptul de autor asupra lucrărilor pe care le-au creat. O copie a lucrărilor depuse este păstrată într-o arhivă a bazei de date Turnitin pentru a fi comparate cu viitoarele lucrări depuse – o metodă care ajută la protejarea și întărirea proprietății dreptului de autor.

Judecătorul de la un Tribunal districtual din S.U.A. a decis că arhivarea lucrărilor studenților în vederea evaluării originalității lucrărilor depuse recent constituie o utilizare corectă în conformitate cu Legea privind dreptul de autor din S.U.A., care oferă „un beneficiu public substanțial” și contribuie la protejarea lucrărilor împotriva utilizării de către alte persoane. Citiți rezumatul sentinței.

 

Rezumatul sentinței a fost confirmat în mod unanim de o curte de apeluri din S.U.A. Citiți hotărârea publicată.

 

Înapoi sus


Întrebări frecvente legate de aspectele juridice

 

Document juridic în format PDF pentru Australia

Document juridic în format PDF pentru Canada

Document juridic în format PDF pentru Mexic

Document juridic în format PDF pentru Mexic (spaniolă)

Cum îmi protejează compania Turnitin confidențialitatea?

 

Turnitin este hotărâtă să protejeze confidențialitatea și securitatea utilizatorilor săi și a informațiilor acestora. Păstrăm niveluri extrem de ridicate de confidențialitate și securitate prin utilizarea criptării SSL, a serverelor redundante, a firewallurilor sofisticate, a centrelor de date multiple și a verificărilor de confidențialitate și securitate. Cu un sistem de securitate care nu a fost spart vreodată și un angajament de confidențialitate pentru studenți la cele mai înalte standarde, profesorii și studenții pot utiliza serviciul Turnitin cu un nivel de încredere ce nu poate fi egalat.

Cine deține lucrările studenților odată ce au fost depuse la Turnitin?

 

Studenții dețin dreptul de autor asupra lucrărilor depuse la serviciul Turnitin. Contractul de utilizator Turnitin permite companiei Turnitin să utilizeze lucrările ca parte a sistemului de prevenire a plagiatului conform principiilor de utilizare corectă. Utilizarea de către Turnitin a lucrărilor studenților în conformitate cu prevederile privind utilizarea corectă a fost hotărâtă de un Tribunal districtual din Statele Unite ale Americii în 2007 și confirmată la apel în 2009.

 

Citiți rezumatul sentinței din 2007

Citiți hotărârea publicată în 2009

Compania Turnitin arhivează lucrările studenților?

 

Turnitin arhivează lucrările studenților în mod implicit doar în vederea comparării textelor. Instituțiile pot alege ca lucrările lor să nu fie arhivate în cadrul serviciului.

 

Protecția utilizării corecte codificată în Secțiunea 107 din Legea privind dreptul de autor a fost recunoscută drept „un motiv echitabil”. Atunci când evaluează dacă o utilizare este o utilizare corectă, instanțele analizează adesea dacă utilizarea este benefică pentru societate în general (ca parte a stabilirii dacă o utilizare este transformativă) și dacă utilizatorul are „mâinile curate”. Atât Tribunalul districtual, cât și Curtea de apel Fourth Circuit a susținut că arhivarea lucrărilor studenților în contextul educațional reprezintă o utilizare corectă. Astfel, tribunalele nu au considerat că utilizarea de către Turnitin a lucrărilor studenților a fost neetică în vreun fel.

Cum respectă compania Turnitin reglementările privind confidențialitatea din diferite țări?

 

Ca și companie din S.U.A. cu standarde ridicate privind securitatea și confidențialitatea, Turnitin este hotărâtă să respecte multe dintre cerințele privind protecția datelor din alte țări, inclusiv consimțământul informat, drepturile de acces pentru depunerea lucrărilor studenților și măsurile tehnice și organizatorice pentru menținerea integrității și a confidențialității datelor cu caracter personal.

Sunt obligat să respect contractul Turnitin prin clic? Și în cazul în care sunt minor?

 

Da. Tribunalul din districtul de est Virginia din Statele Unite ale Americii a stabilit că contractul online prin clic de pe site-ul Turnitin este un contract aplicabil, chiar și împotriva minorilor. Pentru configurarea unui cont pentru un minor la serviciul Turnitin, este necesar consimțământul părinților sau consimțământul unui tutore, iar contractul este, prin urmare, obligatoriu.

Un profesor mă poate obliga să îmi depun lucrarea la Turnitin dacă urmez o școală privată? O școală publică?

 

Da, în ambele cazuri. Dacă urmați o școală privată, ați fost de acord să respectați politicile școlii.

 

În ceea ce privește școala publică, după cum a stabilit Tribunalul din districtul de est Virginia din Statele Unite ale Americii atunci când a respins plângerea a patru studenți cum că au fost obligați în mod incorect să-și depună lucrările la Turnitin, altfel nu vor primi o notă de trecere, „Școlile au dreptul să hotărască modul în care monitorizează și soluționează plagiatul și pot angaja companii precum Turnitin pentru a-i ajuta să facă acest lucru”.

Compania Turnitin partajează informații cu serviciile terță parte?

 

Turnitin integrează servicii terță parte, cum ar fi serviciul oferit de Educational Testing Service și Language Weaver, în care informațiile privind studenții pot fi partajate pentru a furniza o parte din aceste servicii. În timp ce Turnitin transferă informații acolo unde este necesar pentru a furniza serviciul, nicio informație personal identificabilă, cum ar fi numele, adresa de e-mail sau școala, nu este trimisă de Turnitin la serviciile terță parte.

Turnitin respectă lega FERPA (Legea privind drepturile familiei la educație și protecția confidențialității)?

 

Da. Serviciul Turnitin respectă și ajută instituțiile să respecte legea FERPA, inclusiv:

 

Turnitin se așteaptă și sugerează ca instituțiile să respecte cerințele de notificare stipulate în legea FERPA privind utilizarea și dezvăluirea informațiilor despre învățământ înregistrate sau nu în registru, astfel încât studenții și părinții să știe că școala are dreptul să implice servicii precum Turnitin.

Instituțiile au libertatea de a inspecta sau verifica serviciile noastre pentru a se asigura că toate informațiile sunt utilizate numai în scopul ajutării profesorilor.

Datele sunt păstrate întotdeauna în siguranță și sunt utilizate numai în scopul ajutării profesorilor în evaluarea unei teme.

Utilizatorii își pot depune lucrările utilizând un pseudonim și în formate ce conțin puține metadate de identificare, dacă există. Acest lucru reduce posibilitatea noastră de a colecta și de a prelucra datele cu caracter personal.

Turnitin respectă legea COPPA (Legea privind protecția confidențialității online a copiilor)?

 

Da. FTC a menționat în mod special că cerințele legii COPPA nu se aplică site-urilor care au contract cu școlile pentru a oferi programe online în beneficul școlilor și al studenților acestora și care colectează date cu caracter personal numai în acest scop. (FTC COPPA FAQ #55.) Astfel, aceste servicii nu necesită obținerea în prealabil a consimțământului părinților ușor de verificat înainte de colectarea sau păstrarea informațiilor personale. Serviciile Turnitin, care includ verificări ale originalității și notarea online, sunt oferite ca urmare a contractelor Turnitin încheiate cu inspectoratele școlare, iar Turnitin nu colectează informații personale în alte scopuri. FTC a menționat că, în astfel de împrejurări, operatori precum Turnitin pot presupune că școala a autorizat colectarea informațiilor personale pe baza consimțământului părinților obținut de școală. Școlile obțin adesea consimțământul părinților prin intermediul Politicilor de utilizare acceptabile pe care le oferă studenților și părinților. În plus, legea COPPA permite de asemenea, dar nu solicită, ca școlile să acționeze ca agenți în numele părinților și să furnizeze consimțământul pentru colectarea online a informațiilor personale ale studenților în contextul școlii. (FTC COPPA FAQ #54.)

Dacă am îndoieli legate de confidențialitate, cu cine pot lua legătura de la Turnitin?

 

Suntem întotdeauna pregătiți să răspundem la orice întrebare sau problemă pe care ați putea-o avea. Vă rugăm să ne scrieți la adresa legal@turnitin.com.

 

Înapoi sus

Last modified

Tags

This page has no custom tags.

Classifications

(not set)